REKLAMI GEÇ

SYKP’den “zamma hayır” kampanyası

SYKP’den “zamma hayır” kampanyası

Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Kasım ayı toplantılarının son birleşiminde aldığı yüzde 25’lik su zammının geri çekilmesi için imza kampanyası başlatan Sosyalist Yeniden Kuruluş Partisi (SYKP) Denizli İl Örgütü temsilcileri, “Bu zamların derhal geri çekilmesini ve bütün insanların temiz su ve ucuz gıdaya ulaşmasının önündeki engellerin kaldırılmasını istiyoruz” dedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 1 Aralık 2015 Salı, 17:19

SYKP Denizli İl örgütü, yüzde 25’lik su zammının geri çekilmesi için Candoğan Parkı önünde açtıkları stantta imza kampanyası başlattı. “Sessiz kalmayalım zamma ortak olmayalım” sloganı ile başlatılan kampanya iki hafta devam edecek.

denizli-sykp-su-zammi-protesto-imza-kampanyasi-ic

13 Aralık’a kadar her gün saat 13’ten sonra Candoğan Parkı önünde olacaklarını belirten ve destek olmak isteyen Denizlileri standa davet eden SYKP temsilcileri, “Bütçenin kabul edilmesiyle birlikte geçen yıl yapılan yüzde 14 zam yetmezmiş gibi ocak ayından geçerli olmak üzere su fiyatlarına yüzde 25 zam yapıldı. 0-15 metreküp suyun fiyatı 2 liradan 2.5 liraya, 15-30 metreküp suyun fiyatı 3.50 liradan 4.30 liraya, 30 ton üzeri ise 4.90 liradan 6.10 liraya yükseltildi. İlçelerde de su bedellerine yüzde 18 ila yüzde 25 arasında değişen oranlarda zam yapıldı. Geçen yıl 9 birim su kullanarak 27 lira su faturası ödeyen bir aile iki yıl üst üste yapılan yüzde 14 ve yüzde 25 oranında yapılan zamlar ile birlikte 45 liranın üzerinde fatura ödeyecek. Düşük ücretle çalışanlar, asgari ücretliler, emekliler bu zamları kaldıramaz” dedi.

Belediye meclisinin bütçe açıklarını vatandaşın cebinden kapatmaya çalıştığını ileri süren SYKP’liler, zamlara karşı tepkilerini şu sözlerle dile getirdiler:
“Ayrıca Denizli Fırıncılar Odası Ağustos ayında 1 TL yaptığı ekmeğin fiyatını Eylül’de tekrar 80 kuruşa düşürmüştü. Ekmek 19 Kasım’dan itibaren yeniden 1 TL’den satılmaya başlandı. İnsanların en temel yaşam hakkı olan gıda ve su ihtiyacı yerel yöneticilerin rant elde etme alanı olarak değerlendirilemez. Bizler düşük ücretlerle çalışanlar, asgari ücretle ve emekli maaşıyla geçinmeye çalışanlar olarak bu zamların derhal geri çekilmesini ve bütün insanların temiz su ve ucuz gıdaya ulaşmasının önündeki engellerin kaldırılmasını istiyoruz.
Denizli Büyükşehir Belediye Meclisi’ne önerimiz. Konutlarda kullanılan suyun ücretsiz olması ve her mahalleye özellikle yoksul ailelerin faydalanabileceği gıda bankalarının kurulmasıdır.”

Kampanya süresince toplanan imzalar, zamların geri çekilmesi için Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’a verilecek.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı