REKLAMI GEÇ

“TARIMIMIZI İSRAİL’E TESLİM EDERKEN ONURUMUZ NEREDEYDİ?”

“TARIMIMIZI İSRAİL’E TESLİM EDERKEN ONURUMUZ NEREDEYDİ?”

DSP Genel Sekreteri Hasan Erçelebi, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, İsrail’e “Onurumuzu kimseye çiğnetmeyiz” demesi üzerine, Başbakan’a “Siz 9 yıllık iktidarınız döneminde Türk tarımını tamamıyla İsrail’e teslim etmediniz mi? O zaman gururumuz, onurumuz neredeydi?” diye sordu.

/ DENİZLİHABER / 9 Eylül 2011 Cuma, 16:46

DSP Genel Sekreteri Hasan Erçelebi, İsrail’e ‘Onurumuzu çiğnetmeyiz’ diyen Başbakan’ın, Türk tarımını İsrail’e teslim ettiğini anımsattı ve 9 yıllık iktidarınız döneminde Türk tarımını tamamıyla İsrail’e teslim etmediniz mi? O zaman gururumuz, onurumuz neredeydi?” diye sordu.

Konuyla ilgili yazılı bir açıklama yapan Erçelebi, “Son günlerde Hükümet’in ve AKP yetkililerinin, Ortadoğu’daki kargaşayla ilgili olarak kendi ülkemizden çok yabancı ülkelerin çıkarlarını gözeten açıklamalar yapmaları, dikkat çekici ve bir o kadar da düşündürücüdür.
Türkiye Cumhuriyeti aleyhine hazırlanan Birleşmiş Milletler’in Mavi Marmara Raporu’nun ağırlığı altında ezilen Başbakan, zaman zaman kükrüyor gibi görünüp kuru gürültü yaparak, dış politikadaki başarısızlıklarını örtmeye çalışmaktadır. Kendi ülkemizden çok yabancı ülkelerin çıkarları doğrultusunda davranan Sayın Başbakan ve Dışişleri Bakanı’nın yıllardır ‘komşularımızla sıfır sorun’ diye niteledikleri dış politika yaklaşımının iflas ettiği bu alandaki otoriteler tarafından onaylanmaktadır” dedi.

Erçelebi, “Sayın Başbakan’ın, tüyü bitmemiş yetimin hakkını vererek İsrail’den satın aldığımız, bakım için bu ülkeye yollanan insansız hava araçlarını, İsrail’in geri vermemesiyle ilgili olarak ‘Onurumuzu kimseye çiğnetmeyiz’ sözlerini kullanması, Türkiye’nin onurunu hatırlaması, geç de olsa yine de yerinde bir yaklaşımdır. Ancak -kendi anlayacağı dilden söylersek- Başbakan ülkeyi ‘basiretli bir tüccar gibi’ değil, ‘müflis bir tüccar gibi’ yönetmiş, Türkiye’yi hem ekonomik hem de siyasi platformda zarara uğratmıştır. Tüyü bitmemiş yetimin hakkının olduğu araçları İsrail’den alamayan Başbakan, şimdi ‘bizim için para önemli değil, gururumuz önemlidir’ diyebilmektedir” dedi.

Başbakan’a, “Siz, 9 yıllık iktidarınız döneminde, Türk tarımını tamamıyla İsrail’e teslim etmediniz mi? O zaman gururumuz, onurumuz neredeydi? İsrail’e tarımı teslim ettikten sonra ülkemizde ne kadar tohum ıslah enstitüsü ve kurumu varsa kapattınız. Üreticimizi İsrail’e mahkum ettiniz, çiftçinin elinde bir tek yerli tohum kalmadı. Bütün tohum sertifikalarını İsrail’e verdiniz. Türk tarımını A’dan Z’ye İsrail’e bağımlı hale getirdiniz, o zaman onurumuz, gururumuz neredeydi? Türk çiftçisi, önümüzdeki yıl hangi tohumları kullanacaktır? İsrail tohumlarını mı? Yaptığınız yanlıştan vazgeçip hızla ziraat fakültelerimizden de destek alarak yeniden tohum Islah enstitülerini kuracak mısınız, kurmayacak mısınız?” diye soran Erçelebi, “Sizden Türk tarımı, Türk köylüsü, Türk çiftçisi adına net cevap istiyoruz” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı