REKLAMI GEÇ

TERÖRLE MÜZAKEREYLE DEĞİL, MÜCADELE İLE SONUÇ ALINIR

TERÖRLE MÜZAKEREYLE DEĞİL, MÜCADELE İLE SONUÇ ALINIR

Saadet Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kamalak, terörle müzakere değil mücadele edilerek sonuç alınacağını söyledi.

/ DENİZLİHABER / 22 Ekim 2011 Cumartesi, 16:18

Saadet Partisi Denizli İl Teşkilatı’nın davetlisi olarak Denizli’ye gelen Saadet Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Kamalak, Denizli Gazeteciler Cemiyeti’nde basın toplantısı düzenledi. Gündeme ilişkin olarak değerlendirmelerde bulunan Kamalak, Çukurca’daki saldırıda şehit düşen askerlere Allah’tan rahmet diledi.

Gazetelerde yazdığı makalelerde açılımın sonuç vermeyeceğini yazdığını kaydeden Kamalak, “Terörle müzakere yapılmaz, mücadele edilir. Eli silahlı insanla, adam öldürmek için silahını kuşanmış kimselerle, yamyam sürüsüyle neyi müzakere edeceksin? Masada neyi tartışıp, neyi konuşacaksın? Onun için kısa sürede terörle baş edebilmek için müzakere değil mücadele etmek gerekir. Terörün anladığı dilden” dedi.

“Terörün doğmasında Türkiye’nin yanlış eğitim politikasının olduğunu düşünüyorum” diyen Kamalak, “Biz Çanakkale’de 250 bin şehit verdik. Orada Kürdü, Lazı, Çerkezi hepsi omuz omuza beraberdi. Ehl-i küffara karşı elbirliğiyle iman gücüyle mücadele ediyorlardı. Ne oldu da orada kucak kucağa şehit düşenlerin torunları birbirine düşman kesildi. Bunu ciddi olarak irdelememiz lazım” diye konuştu.

Yeni anayasa çalışmalarını yakından takip ettiklerini belirten Kamalak, “Yeni bir anayasanın gerektiğini düşünüyoruz. Anayasa değişmelidir. Çünkü bu anayasa bir darbe ürünüdür. Onun için milletimiz darbe ürünü bir anayasadan kurtulmalıdır. Ayrıca anayasa tam 17 defa değişikliğe uğramıştır. Yamalı bohçaya dönüşmüştür. Milletimiz bu anayasadan kurtulmalıdır. Anayasanın iç yapısı bozuldu. Maddeler arasında tutarlılığı kalmayan bu anayasa elbette değişmelidir. Anayasanın maddeleri değişmiştir ancak o ceberrut ruhu değişmemiştir. Mesela bir insan 17 defa estetik ameliyat olabilir. Birçok uzvunda değişiklikler yapılabilir. O kişinin ruhu değişir mi? İşte anayasamız tıpkı böyle. Ceberrut ruhunu baskıcı yapısını muhafaza ediyor. İşte milletimiz bu anayasadan kurtulmalıdır” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı