REKLAMI GEÇ

“Toplumsal çöküntü devam ediyor”

“Toplumsal çöküntü devam ediyor”

TP Merkez İlçe Başkanı Öz, “Öyle bir ülke düşünün ki; son 7-8 yıldır büyük sanayi yatırımlarını geri plana atmış, ihtiyaçlarını ithalat ile karşılamaya çalışıyor. Biz de korkuyoruz, tasalanıyoruz, kaygılanıyoruz, kuşkulanıyoruz, şüpheleniyoruz, telaşlanıyoruz… Endişelenmekte haksız mıyız?” dedi.

/ DENİZLİHABER / 6 Mayıs 2010 Perşembe, 16:57

Türkiye Partisi (TP) Merkez İlçe Başkanı Nafiz Öz, AKP’nin tek merkezli Dünya siyasetinin Türkiye ayağı olduğunu söyledi. Öz, “Öyle bir ülke düşünün ki; son 7-8 yıldır büyük sanayi yatırımlarını geri plana atmış, ihtiyaçlarını ithalat ile karşılamaya çalışıyor. Küçük ve orta boy işletmeler tek tek kapanıyor. Esnaf tasfiye oluyor. Tarım sektörü borç batağına saptanmış. Rekabet koşullarında yaşanan bozulma ve gelir dağılımındaki adaletsizlik her geçen gün artıyor. İşsizlik anormal düzeylere ulaşmış, kayıt dışılık hesaplanamıyor bile… Üreten herkese düşmanlık boyutunda zorluklar çıkartılıyor. Biz de korkuyoruz, tasalanıyoruz, kaygılanıyoruz, kuşkulanıyoruz, şüpheleniyoruz, telaşlanıyoruz… Endişelenmekte haksız mıyız?” dedi.

Onursuz siyasetin, geleceği meçhul kıldığını ve tüm sağduyulu insanların iyi niyetine rağmen sabırlarını taşırdığını ifade eden Öz, “Gündemi; açılım, başkanlık sistemi, Anayasa değiştirme diyerek devamlı değiştiren iktidar. Ülkedeki yoksullukla mücadele edeceğine günü kurtarma politikalarıyla toplumun geleceğini de umutsuzlaştırmaktadır. Dikkat ederseniz bu gündem değiştirme taktikleri arasında, hiçbir zaman dokunulmazlıkların kalkması ve Siyasi Partiler Kanunu’nun değişmesi gündeme gelmez. Türkiye Partisi olarak bizler, siyasi partilerin içinin demokratik olmadığına inanıyoruz” dedi.

Öz, “Geçmiş koalisyon dönemlerinde yaşananlardan sonra, halkımız bir parti üzerine yönelerek tek partili bir iktidarı istemişlerdi. Bu iktidarın kötü yönetimi, Genel Başkanımız Abdüllatif Şener gibi dürüst ve başarılı devlet adamlarını bile isyan ettirip, ülkenin kurtuluşu için mücadele ve yeni bir parti kurmaya itmiştir. Bu süreçte, insanımız özgüvenini yitirmiş ve siyasetten soğumuştur. Türkiye’de genel ekonomik göstergelere ilişkin beklentiler bozulma eğilimi sergiliyor. Yetmiyormuş gibi ülkemizde adeta yaratılan gerginlik, geleceğe ilişkin kaygıları artırıyor, rahatsızlık söz konusu. Belli ki bir şeyler ters gidiyor, bir yerde yanlışlar yapılıyor” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı