REKLAMI GEÇ

Türk halkı psikolojik bunalımda

Türk halkı psikolojik bunalımda

DSP Genel Sekreteri Hasan Erçelebi, işsizliğin artması ve alacak verecek ilişkilerinin düzenli gitmemesi nedeniyle, Türk halkının yarıdan fazlasının psikolojik bunalıma girdiğini, intihar ve cinayetlerin arttığını kaydetti.

/ DENİZLİHABER / 9 Temmuz 2009 Perşembe, 18:49

DSP Genel Sekreteri Hasan Erçelebi, DSP Denizli il binasında düzenlediği basın toplantısında, 2008 yılını ”kayıp yılı” olarak ilan ettiklerini, 2009 yılının ilk yarısının, 2008’i aratır hale geldiğini söyledi. Ocak-Mart dönemi itibariyle Türk ekonomisinin küçüldüğünü, insanların işlerini kaybettiğini ve fabrikaların kapandığını söyleyen Erçelebi, sözlerini şöyle sürdürdü:
”Geçen yıl birinci çeyrekte ödediğimiz faiz 1.5 milyar TL iken, bu yılın ilk çeyreğinde ödediğimiz faiz 5 milyar TL olmuştur. Yani Türkiye’nin varını yoğunu faizciler, tefeciler sömürmektedir. Hükümete, devlete borç verenler sömürmektedir. Bugün Türkiye ekonomik krizin tam da ortasındadır. 10 yıldır aktif siyaset yapıyoruz. Denizli gibi Anadolu kaplanı bir ilden, bir günde onlarca ‘İşimi kaybettim’, ‘Ailemi de kaybettim’ feryatları alıyorum. ‘Bize destek ol, iş bulalım’ diyorlar. Bugün esnaf malını satamıyor. Halkımız alışveriş yapamıyor. Ödenmeyen çeklerin istatistiği bile tutulamamakta. Sürekli telefon alıyorum, ‘5 bin TL’lik çekimi ödeyemedim, hapis yolu göründü, ne yapayım?’ diyorlar. Bunların çoğu babadan esnaf. Gururlarına yediremiyorlar. Sonunda intihar ediyorlar. Son 3-4 yılda esnaf arasındaki intihar sayısı artmıştır.”
Yaşanan ekonomik kriz nedeniyle halkın psikolojik bunalıma girdiğini öne süren Erçelebi, şöyle konuştu: ”Bu işsizliğin ve alacak verecek ilişkilerinin düzgün gitmemesi nedeniyle Türk halkı psikolojik bunalıma girmiştir. Türk halkının yarıdan fazlası psikolojik bunalım içindedir. Son dönemde ruhsal bozukluklar, davranış bozuklukları, uykusuzluklar, cinayetler artmıştır. Denizli’de bir yurttaşımız önceki gün kedi yüzünden 2 kişiyi öldürmüştür. Bunun kökünde de ekonomik kriz ve bunalım yatmaktadır. Bir an önce Türkiye’nin bu durumdan çıkması lazım.”
Erçelebi, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından imzalanan, askerlerin sivil mahkemelerde yargılanmasının önünü açan yasanın iptali için CHP’nin Anayasa Mahkemesi’ne başvurması halinde, imzalarıyla CHP’ye destek vereceklerini söyledi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı