REKLAMI GEÇ

Yasin Öztürk, Maden Kanunu’nda Değişiklik Teklifi Genel Kurulu’nda konuştu

Yasin Öztürk, Maden Kanunu’nda Değişiklik Teklifi Genel Kurulu’nda konuştu

İYİ Parti Denizli Milletvekili Yasin Öztürk, TBMM Genel Kurulunda söz alarak, Maden Kanunu ile Bazı Kanunlarda ve Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifinin maden ve benzeri işletmeleri küçülteceğini söyledi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 7 Şubat 2019 Perşembe, 12:36

İYİ Parti Denizli Milletvekili Yasin Öztürk, Maden Kanunu’nda değişiklik öngören kanun teklifinin kabul edilmesi halinde, maden ve benzeri işletmelerin küçülmeye devam edeceğini ve ayağa kalkamayacağını öne sürdü.

Teklifteki maddelerin çoğunun birbiriyle bağlantılı olmadığını, bu şekliyle getirilen bir kanun teklifinin, yasama faaliyetinin de özüne aykırı olduğunu ileri süren İYİ Parti Denizli Milletvekili Yasin Öztürk, Teklifin genel itibarıyla idari yaptırımları, para cezalarını artırmaya ve yeniden düzenlemeye yönelik olduğunu belirterek şöyle dedi:

“Ülkemizin ekonomik olarak bulunduğu şartlar göz önüne alındığında yaptırımların ve idari para cezalarının artırılması işletmeler açısından işçi ve işveren krizine yol açabilir, şirketlerin kapanmalarına ve işsiz sayısının artmasına sebep olabilir. Teklifle iptaller kolaylaştırılarak ruhsat güvencesi iyice azaltılmakta, ruhsat bedelleri ve devlet hakkı oranları altından kalkılamayacak şekilde artırılmaktadır. Kanun teklifi kabul edilirse maden ve benzeri işletmeler küçülmeye devam edecek ve ayağa kalkamayacaktır.”

Yorumlar

zafer   -  Bağlantı 7 Şubat 2019, 12:44

Bu işlerde emperyalist parmağını arayıp bulmadan, neler döndüğünü bilmek mümkün değildir, onların oyununu mutlaka görmek gerek! içerideki işbirlikçilerini de…!

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı