REKLAMI GEÇ

Yeşil ve Sol Parti’den Barış Kampanyası

Yeşil ve Sol Parti’den Barış Kampanyası

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi Denizli İl Örgütü, yıl sonuna kadar çeşitli etkinliklerin yapılacağı bir kampanya gerçekleştirecek. Düzenlediği basın toplantısıyla kampanya hakkında açıklamalarda bulunan Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi İl Başkanı Denizli İl Eş Başkanı Şenol Akyol, kampanyayı barış isteğini daha güçlü haykırmak ve barış içinde yaşam hakkın sahiplenmek amacıyla başlattıklarını söyledi.

Şengül Boz / DENİZLİHABER / 1 Eylül 2016 Perşembe, 13:24

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi Denizli İl Eş Başkanı Şenol Akyol , “1 Eylül Dünya Barış Günü” dolayısıyla basın toplantısı düzenledi. Gazeteciler Cemiyeti İlyas Haytan Salonu’nda düzenlenen toplantıya İl eş Başkanı Şenol Akyol ile birlikte parti il yönetim kurulu üyeleri katıldı.

Adil ve barış dolu bir evrende yaşamak varken, küresel kapitalist güçlerin bitmek tükenmek bilmeyen hırslarıyla adaletsizlik, yoksulluk ve savaşın körüklendiğini vurgulayan Akyol, “Yıkılan, yakılan şehirler, sokak ortasında bombalı saldırılar sonucunda parçalanmış bedenler, hepimize ağır travmalar yaşatmaktadır. Toplum olarak ölümü kanıksamamalı, sessiz kalmamalıyız” dedi.

“ÜLKEYİ KAN GÖLÜNE ÇEVİRDİLER”
Bölgede ve özellikle Suriye’de yaşananların ancak barış siyasetiyle ve demokratik bir gelecek arayışıyla çözüme kavuşturulabileceğini söyleyen Akyol, “Ülkeyi yönetenlerin, devlet erkini elinde bulunduranların, kendi egemenliklerini daimi kılmak adına ısrar ettikleri tekçi ve baskıcı anlayış, ülkeyi bir yanı ile büyük cezaevine, bir yanı ile de kan gölüne çevirmiştir. Hak arayanların, kimliği için, inancı için mücadele edenlerin, yaşadığımız yüzyılda barışı kazanmak ve demokratik geleceğimizi sahiplenmek noktasında geliştirici, ön açıcı politikalarda birleşmesi gerekmektedir” diye konuştu.

BARIŞ İÇİN KAMPANYA
Türkiye ve bölgede savaş isteyenlerin sesinin, barış isteyenlerin sesini bastırdığını ifade eden Akyol, barış için kampanya başlattıklarını açıkladı. Akyol, kampanya hakkında şu bilgileri verdi:

“Artık savaş isteyenlerin sesi daha güçlü çıkmak zorunda. Bunun için, barış içinde yaşam hakkımızı sahiplendiğimiz bir kampanyayı, 1 Eylül Dünya Barış Günü vesilesiyle başlatmış bulunuyoruz. Yıl içerisinde, barış için imza kampanyası düzenleyeceğiz ve barış isteyenlerle birlikte olacağız. Paneller, konferanslar düzenleyerek, alanlara inerek her yerde ‘barışı’ anlatacağız ve sesimizi daha güçlü duyuracağız.”

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı