REKLAMI GEÇ

“AKP halka zulmediyor”

“AKP halka zulmediyor”

MHP Genel Sekreter Yardımcısı ve Denizli Milletvekili Emin Haluk Ayhan, 1 Ekim’de elektriğe yapılacak olan zamla birlikte 2008 yılında konutta yüzde 52.72, sanayiye ise yüzde 49.31 oranında zam yapılmış olacağını belirterek, “AKP halka resmen zulmediyor” dedi.

/ DENİZLİHABER / 20 Eylül 2008 Cumartesi, 00:00

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Sekreter Yardımcısı ve Denizli Milletvekili Emin Haluk Ayhan, elektriğin 1 Ekim’den itibaren konutlarda yüzde 9.07, sanayide ise yüzde 9.27 oranında zamlanacağını anımsatarak 2008 yılında üçüncü kez zam yapılmış olduğunu belirtti. Yılbaşında konutlara yüzde 15, sanayiye yapılan yüzde 10 zammın tüketiciye yüzde 19.5, sanayiye ise yüzde 12 olarak yansıdığını belirten Ayhan, “1 Temmuz’da yapılan ikinci zam da konutta yüzde 21, sanayide yüzde 22 olmuştu. Son yapılan elektrik zammı ile yılbaşından bu yana elektriğe yapılan zam konutta yüzde 52.72 sanayine yüzde 49.31 oldu” dedi.

Zam furyasının sadece elektrik fiyatı ile sınırlı kalmayacağını ifade eden Ayhan, 1 Ekim’den itibaren doğalgaza da zam yapılmasının gündemde olduğunu belirtti. Ayhan, doğalgaza bu yıl içinde konutta yüzde 25.5, sanayide ise yüzde 28.6 zam yapıldığını anımsatarak şöyle dedi:

“6 yıldır elektriğe zam yapmamakla övünen hükümet, vatandaşa zalimce zulüm yapmaya devam ediyor. Tabiri caizse AKP hükümeti vatandaşı zam kasırgası ile bir bu yana bir o yana savurup perişan etmektedir. AKP hükümetlerinin uyguladığı makroekonomik politikalar sanayici, esnaf, çiftçi, işçi, memur bütün herkesi perişan ederken son yapılan elektrik zamları ile hayat tamamen çekilmez bir hale geldi.”

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı