REKLAMI GEÇ

Ayhan: 35 personelle ilgili karar yargıdan dönecek

Ayhan: 35 personelle ilgili karar yargıdan dönecek

MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Denizli Milletvekili Emin Haluk Ayhan, Merkezefendi Belediyesi’nde 35 personelin yer değiştirme işleminin hukuksuz olduğunu ve uygulamanın yargıdan döneceğini savundu.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 24 Temmuz 2014 Perşembe, 13:46

Ayhan, yaptığı açıklamada, Merkezefendi Belediyesi’nde komisyon üyelikleriyle ilgili verilen yargı kararı ile yönetimin 35 personeli ilgilendiren yer değişikliği uygulamasını değerlendirdi.Denizli İdare Mahkemesi’nin Merkezefendi Belediyesi komisyonlarında MHP’li üyelerin de yer alması gerektiğine karar verdiğini anımsatarak, “Yürütmeyi durdurma kararı, sadece MHP’nin hakkının değil, demokrasiyi yok etmenin, hukuku çiğnemenin, milletin oylarını hiç etmenin baştan ayağa uygulama şeklinin yansımasının bir tezahürüdür. Hukuku yok sayarak milli iradenin gasp edilmesi, anayasada ifade edilen temsilde adalet ilkesinin hiçe sayılması ve dolayısıyla anayasanın da çiğnenmesidir. Bu anlayış AKP’nin genel anlayışıdır. MHP’li üyelerin komisyonlara almaması sadece komisyon çalışmalarını değil, milletin oyları ile seçilmiş olan meclis üyelerinin temsil görevlerinin de gasp edildiği dolayısıyla milli iradenin meclise yansımasına engel olunduğunun bir tespitidir. Denizli İdare Mahkemesi’nce verilen karar akp’ce hukukun ayaklar altına alındığının açık bir göstergesidir” dedi.

35 PERSONELİN DURUMU
Merkezefendi Belediyesi’nde bir başka uygulamanın yer değiştirmeler olduğunu ifade eden Ayhan, “Norm fazlası ya da değişik bahanelerle 35 personelin yer değişikliğine ilişkin belediyenin yapmaya çalıştığı uygulama hukuku, demokrasiyi ve insan haklarını hiçe saymaktır. bu icraatları da hukuktan dönecektir. Denizlili vatandaşlarımız bunu değerlendirmek üzere not almışlardır. Bu tür uygulamaları gerektiğinde ülke gündemine de taşıyacağız” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı