REKLAMI GEÇ

Ayhan: Aday açıklamaktan korkuyorlar

Ayhan: Aday açıklamaktan korkuyorlar

Milliyetçi Hareket Partisi(MHP) Genel Başkan Yardımcısı Denizli Milletvekili Emin Haluk Ayhan, AK Parti’nin Cumhurbaşkanı adayını açıklamaktan korktuğunu söyledi.

İlyas Coşkun / DENİZLİHABER / 21 Haziran 2014 Cumartesi, 12:47

MHP Genel Başkan Yardımcısı Denizli Milletvekili Emin Haluk Ayhan, Denizli Gazeteciler Cemiyeti’nde düzenlediği basın toplantısında başta Cumhurbaşkanlığı seçimi olmak üzere gündeme ilişkin değerlendirmeler yaptı.

AK Parti’nin Cumhurbaşkanı adayını açıklamaktan korktuğunu ifade eden Ayhan, “Cumhuriyet Halk Partisi Cumhurbaşkanlığı adayı için Ekmeleddin İhsanoğlu görüşünü bizlere bildirdi. Genel Başkan’ımız bu ismi duyduğu zaman bizim için ve Türkiye için olabilecek en iyi aday olduğunu düşündük ve bu aday üzerinde anlaştık. Çünkü şu anda Türkiye’nin en büyük sorunlarından olan Ortadoğu’yu en iyi bilen isimlerin başında geliyor. Ortak adayımız olarak Sayın İhsanoğlu’nu açıkladık. Olumlu tepkiler alıyoruz. Buna karşın baştan beri konuşulan AKP adayı ise hala ortada yok. AKP kanadı ilk olarak adayını Mayıs sonunda açıklayacağını duyurmuştu ama daha sonra Haziran ortasına ertelediler. Şimdi ise Haziran sonu olarak ifade ediyorlar. Bence AKP aday açıklamaktan korkuyor. Şu anda adayı olmayan bir grubun İhsanoğlu hakkında telkinlerde bulunma hakkı yoktur” dedi.

“YÜZDE 50’Yİ DEĞİL TÜM TÜRKİYE’Yİ KUCAKLAMALI”
Cumhurbaşkanlığı için tüm Türkiye’yi kucaklayacak bir aday için uzun görüşmeler yaptıklarını dile getiren Ayhan, “Cumhurbaşkanlığı adayı için toplumun çeşitli kesimleri ile uzun görüşmeler yaptık ve İhsanoğlu üzerinde mutabakata vardık. Bu kararı verirken 100 kişi’den 50 kişiyi kucaklayacak değil. Toplumun tüm kesimini kucaklayacak isim üzerinde çalıştık” dedi.

“TÜRKİYE YÖNETİLEMİYOR”
Türkiye’de özellikle 17 Aralık ve 25 Aralık yolsuzluk operasyonları sonrası bir kaos ortamı oluştuğunu ve Türkiye’nin yönetilemediğini vurgulayan Ayhan, “ 17 Aralık ve 25 Aralık operasyonları sonrası Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve AK Parti panik halinde. Türkiye yönetilemeyen bir ülke haline geldi. Musul’da yaşanan olaylar da bunu açık bir şekilde gösteriyor. Musul’da Türklerin rehin kalması tam anlamıyla zafiyeti gösteriyor” dedi.

Yorumlar

alican   -  Bağlantı 21 Haziran 2014, 17:15

niçin bir vatandaş meclisteki millet vekillerine ben aday olacağım dediğinde 20 tanesi dahi kabul etmez neden halktan isteyen bir kişi cumhurbaşkanı olamaz neden biz hala siyasi partilerin seçtiği kişiyi biz seçeriz bu sene bu seçimler için oy kullanmayacağım bu ülke cumhuriyet ile yönetilir islam ile değil

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı