REKLAMI GEÇ

Ayhan: MHP liderinin çizgisinde kırıklık yoktur

Ayhan: MHP liderinin çizgisinde kırıklık yoktur

MHP Denizli Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Emin Haluk Ayhan, olağanüstü kurultayla ilgili tartışma başlatanlara “MHP, kanuna, tüzüğe göre hareket eden bir partidir. MHP liderinin çizgisinde kırıklık yoktur. Genel Başkanı’nın da çizgisinde kırıklık yoktur. Çizgisinde kırıklık olanların da MHP lideri olması söz konusu değildir” yanıtını verdi.

Şengül Boz / DENİZLİHABER / 11 Kasım 2015 Çarşamba, 14:38

1 Kasım’da dördüncü kez milletvekili seçilen Emin Haluk Ayhan, İl Başkanı Yasin Öztürk ve milletvekili adayı Cafer Birtürk İl Seçim Kurulu’na giderek mazbatasını aldı. Ayhan’a mazbatasını İl Seçim Kurulu Başkanı Necla Akkuş verdi.

“DEMOKRATİK BİR SEÇİM OLMADI”
Ayhan, mazbatasının almasının ardından gazetecilerin soruları üzerine 1 Kasım seçimi ve MHP’ye yönelik olağanüstü kurultay tartışmalarını değerlendirdi. Seçimlerin demokrasinin gereği olduğunu, adil ve eşit şartlarda yapılması gerektiğini belirten Ayhan, 1 Kasım’da toplumun hürriyetinin kısıtlandığını ileri sürdü.

1 Kasım öncesinde medyanın özgür çalıştırılmadığını ifade eden Ayhan, “Adayların özgür bir şekilde kendini topluma duyuramadığı, buna ilave olarak da toplumun haber alma özgürlüğünün kısıtlandığı medyaya yasaklama getirildiği, el konulduğu bir dönemi yaşadık. Çıkan tablo budur” dedi.

“AKP VESAYET ALTINDA”
Türkiye’de siyasi partilerin Anayasa’ya, Siyasi Partiler Kanunu, Seçim Kanunu, program, tüzük ve genelgelere göre faaliyet gösterdiğini anlatan Ayhan, “Siyasi partilerin vesayet altında olmaması da önemlidir. Bugün seçim kazanmanız durumunda dahi eğer vesayet altında iseniz, o ülkede demokrasinin fiilen mükemmel bir şekilde çalıştığını söylemek mümkün değildir. Özgür olmayan bir ortamda siyasi partilerin dışarıdan baskılarla yönlendirildiği bir ortamda büyük sıkıntıların ortaya çıkması kaçınılmazdır. AKP’nin ve Sayın Cumhurbaşkanının istediği başkanlık sisteminin sadece diğer partilerle ilişkili değil, AKP’ye de sıkıntı vereceği bir ortama doğru Türkiye yönlendirilmek isteniyor. Türkiye, bundan parlamenter rejimle devam etmelidir, kurtulmalıdır” diye konuştu.

denizli-mhp-milletvekili-emin-haluk-ayhan-mazbatasini-aldi-ic

BAHÇELİ’YE DESTEK VERDİ
Milletvekili Emin Haluk Ayhan, MHP’nin 1 Kasım seçim yenilgisinin ardından yapılan tartışma ve olağanüstü kongre söylentileri ile ilgili de olarak şunları söyledi:

“Siyasi parti liderlerinin geçmişlerinde, çizgilerinde kırıklık olmaması gerekir. Oynaklık olmaması gerekir. Gayet net ve açık bir şekilde geçmişlerinin ideolojilerine, programlarına düşüncelerine, paralel gitmesi gerekir. Bu çok net bir şekilde ifade edilmesi gereken bir husustur. MHP’de biraz önce ifade ettiğim gibi gayet net bir şekilde Anayasa’ya, Siyasi Partiler Kanunu’na, Seçim Kanunu’na, programına, tüzüğüne, genelgelerine uygun, hukukun içinde olayların cereyan ettiği bir kurumsal yapıdır, siyasi partidir. Dolayısıyla olayların ne zaman ve ne şekilde cereyan edeceği,hukukun içinde net bir şekilde bellidir. MHP liderinin çizgisinde de ideolojisinde de hiçbir kırıklık, eğiklik yoktur. MHP’liler onun için sürekli olarak milletin geleceğine yön veren ve güvenli bir organizasyondur. Herkes ne isterse ona göre hareket eder ama MHP Liderinin çizgisinde kırıklık olmaz, Sayın Genel Başkanımızın çizgisinde kırıklık yok. Kırıklık olanlarında MHP’de liderliği söz konusu olamaz.”

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı