REKLAMI GEÇ

Ayhan: Oylarımızı artırdık

Ayhan: Oylarımızı artırdık

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Denizli Milletvekili Emin Haluk Ayhan, MHP’nin yerel seçimlerden oylarını arttırarak çıktığını söyledi.

/ DENİZLİHABER / 10 Nisan 2014 Perşembe, 14:25

MHP’nin oylarının Büyükşehir Belediyesi Başkanlıkları oyları ve diğer illerdeki İl Genel Meclisi oyları dikkate alındığında yüzde 15.2 olduğunu belirten Ayhan, “MHP oyları, Belediye Meclisi oylarının tamamı dikkate alındığında geçerli oyların yüzde 17,8’ine ulaşmaktadır. MHP oyları, Belediye Meclisi oyları dikkate alındığında üç büyük il dışında geçerli oyların yüzde 22’sine ulaşmıştır. CHP yüzde 21’lik oy oranıyla MHP’nin gerisinde kalmıştır. MHP oyları, Büyükşehir Belediye Başkanlıkları dikkate alındığında üç büyük il dışında da yüzde 22’ye ulaşmış ve CHP’yi bir puan geride bırakmıştır. Büyükşehir Belediye Başkanlıkları dışında, MHP’nin Belediye Başkanlığı oylarındaki artış, Türkiye toplamında yüzde 33’e, üç büyük il dışında da yüzde 46’ya ulaşmıştır. 2011 yılı Milletvekili Genel Seçimlerine göre 2014 yılı seçimlerinde MHP oyları Büyükşehir Belediye Başkanlıklarında yüzde 14.5 oranında artmıştır. MHP, 30 Büyükşehir Belediyesi dışındaki 51 ilde belediye başkanlıklarında oyunu yüzde 15.6 oranında artırmıştır” dedi.

“43 İLDE CİDDİ OY ALDIK”
MHP’nin 43 ilde ciddi oy aldığını belirten Ayhan şunları söyledi: “MHP, Belediye Meclisi üyelikleri için verilen oylarda oy oranını yüzde 32.8 oranında artırmıştır. MHP, Büyükşehir olan iller dışındaki il genel meclisi oylarını yüzde 40.7 oranında artırmıştır. MHP, Büyükşehir Belediye Başkanlıkları dışındaki Belediye Başkanlığı oylarını yüzde 33 artırmıştır. Yukarıdaki tespitler bizim 30 Mart 2014 Seçimlerinin sonuçları açıklanırken açılan sandıkların yüzde 90’nu aştığı andaki tespitlere göre elde ettiğimiz sonuçlardır. MHP dışında yapılan değerlendirmelerden bazı başlıklar alırsak, MHP’nin yüzde 10 – 40 barajı skalasında CHP’den daha yüksek potansiyele sahip olduğu, Anadolu’da AKP’nin yegane rakibinin MHP olduğu, MHP’nin bu hesaplamalarla 90’dan fazla milletvekili çıkarabileceği, MHP’nin yüzde 20 – 40 oy skalasında 43 ilde ciddi oy aldığı, MHP’nin yüzde 10 – 20 arasında da öne çıktığı illerin sayısının 21 olduğu, MHP’nin toplamda 64 ilde potansiyelinin olduğu, MHP’nin bir önceki seçime göre oyunu 2 milyon artırdığı ifade edilmektedir.”

Yorumlar

Ali Aktürk   -  Bağlantı 10 Nisan 2014, 23:15

SIYASET NE BİÇİM MESLEK YA KAYBEDENI YOK,HERKES KAZANMIŞ HALKIN HABERI YOK,DENIZLI YEREL SECIMINI İRDELEYEN BIR KİŞİ BELWDİYE MECLISI OYUNUN NEDEN BÜYÜKŞEHIRIN COK COK ÜSTÜNDE OLDUĞUNU DÜŞÜNÜR VE ISTIFA EDER HEM IL YÖNETIMLERI HEMDE GENEL BAŞKAN YARDIMCISI DA….DENİZLİDE OYUNUZ DÜŞMÜŞ BE…MHP GENEL SECIMDE IKI SEXİMDİR MÜCADELE EDEN ÜMIT BAHTIYARA BORCUNU ÖDEMELI,BIRINCI SIRADAN MILLETVEKILI YAPMALI…

mustafa   -  Bağlantı 10 Nisan 2014, 18:31

sayın vekilim son seçimlerde iktidarınalternatifi olarak MHP görülüyordu fakat yaptığınız yanlış aday tesbitleriyle ve listelerle Denizlide oyunuz nerden nereye geldi masal anlatmayı bırakın ve özümüze dönelim başarısız olanlar istifa yolunu seçmeli önümüzdeki milletvekilliği seçimindede adayları tabanın istedikleri gösterilmeli tavandan atama yaparsanız denizliden 1 tane dahi vekil çıkaramazsınız tabanın sesine kulak vermediniz ve Denizlide sadece ÇAL da belediye başkanlığı kazandık.yani tabana sırt çevrilmemeli birileri söylem çıkardı ilçelerde mhp ilde chp dendi ve akp 16 ilçe aldı bu söylemi çıkaranlar parti yönetimlerinde duruyor bunlar temizlenmeli.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı