REKLAMI GEÇ

AYHAN ŞAŞTI KALDI

AYHAN ŞAŞTI KALDI

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Denizli Milletvekili adayı Emin Haluk, Denizli Adalet sarayında icra müdürlüklerini ziyaretinde icralık dosya yoğunluğunu görünce şaşkınlığını gizleyemedi.

/ DENİZLİHABER / 5 Mayıs 2011 Perşembe, 15:44

MHP Denizli Milletvekili adayı Emin Haluk Ayhan 12 Haziran’da yapılacak seçimler öncesi çalışmalarını sürdürüyor. Denizli Adalet sarayında icra müdürlüklerini ziyaret eden Ayhan, icralık dosya yoğunluğunu görünce şaşkınlığını gizleyemedi. Ayhan, “Biz her fırsatta AKP hükümetinin Denizli’yi cezalandırdığını, icra yoğunluğu nedeniyle 9. İcra dairesinin açıldığını, vergi tahsilat oranlarında bu ilin gerilediğini, banka kredi takip oranında Denizli’nin Türkiye ikincisi olduğunu sürekli dile getirdik. Bunları söylerken birileri bize tepki gösterdi. Ama bu dosyalar bizim ne kadar haklı olduğumuzu gösteriyor” ifadelerini kullandı.
MEMURLARIN YÜREĞİNE SU SERPTİ
İktidara geldiklerinde kamu çalışanlarının en önemli sorunu olan ücret adaletsizliğini gidereceklerini belirten Ayhan, “MHP iktidarında bütün kamu kurum ve kuruluşları hukuka uygunluk ve performans denetimi kapsamına alınacak. Her kurum için performans standartları belirlenecek, hesap verme yükümlülüğü getirilecek. Düzenleyici ve denetleyici kurumlar yeniden yapılandırılacak. Kamu yönetiminde, sivil toplum, medya ve özel teşebbüsü de kapsayacak temel etik düzenlemelere gidilecek. Bilirkişilik müessesi kurumlaştırılarak denetlenebilir hale getirilecek. Personel rejimi; liyakati esas alan ve performansı değerlendiren anlayışla yeniden ele alınacak. Kamuda ücret adaleti sağlanacak. Memur ve diğer kamu görevlilerinin tanımı yeniden yapılacak” dedi.
İSRAFA SON VERİLECEK
Kamuda kaynak israfına son vereceklerini de kaydeden Ayhan, “Devletin asli ve sürekli hizmetlerini yerine getiren memurlar dışında kalan personele uluslararası normlara uygun sendikal haklar sağlanacak. Kamu görevlilerinin yargılanmasının önündeki engeller kaldırılacak. Devletin görevleri merkez, taşra ve yerel yönetimler arasında yeniden tanımlanacak. Kamu hizmetlerinde birlik sağlanacak ve kaynak israfına son verilecek. Yerel yönetimlerin hizmet kapasitesini artıracak bir reforma gidilecek. Hizmet yönünden yerinden yönetim yapısının, siyasi yerinden yönetime dönüştürülmesi çabalarına imkân ve fırsat verilmeyecek. Daraltılmış memur tanımı içine girenler ile belli özellik arz eden görevleri yürütenlerin dışında kalan kamu görevlilerine siyasî partilere üye olma hakkı getirilecek” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı