REKLAMI GEÇ

Ayhan: TBMM her şeyi bilmeli

Ayhan: TBMM her şeyi bilmeli

MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Denizli Milletvekili Emin Haluk Ayhan, IŞİD’e karşı oluşturulan Uluslararası Koalisyon’da Türkiye’nin rolünün TBMM kararına göre belirlenmesi gerektiğini söyledi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 22 Eylül 2014 Pazartesi, 11:56

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde basın toplantısı düzenleyen MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Denizli Milletvekili Emin Haluk Ayhan, Türkiye’nin çok kritik bir dönemden geçtiğini belirterek, “Milletimizin sıkıntıları ve sorunlarının tahammül ve dayanma eşiğini çoktan geçtiği bir aşamaya gelmiş bulunuyoruz. Maalesef bu günlerde kutuplaşma, iç ve dış tehditler had safhaya ulaşmıştır. Yeni diye yutturulmaya çalışılan her şeyin çözülmenin yeni bir fazı, bölücülüğün yepyeni bir furyası olduğu meydandadır. Bölücülere, ana dilde eğitim yapacak okul açma pervasızlığını gösterecek cesaret verilmiştir. Türkiye’nin ilk seçilmiş Cumhurbaşkanı olduğu iddiasında olanlar, parti başkanı edasıyla herkesime gözdağı vermekten, pervasızca kanunları çiğnemekten kaçınmamaktadır” dedi.

Işid’in elindeki rehinelerin sağ salim kurtarılmış olmalarının önemli olduğunu ancak, hükümetin bu konuda taviz verip vermediğinin bilinmediğini belirten Ayhan, “Suriye sınırında tampon bölge oluşturulması ve uçuşa kapalı bölge ilan edilmesi gibi konuların gündemde olduğunu belirterek atılacak adımların Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde tartışılması gerektiğini vurguladı. Ayhan, “Koalisyon eylem planında Türkiye’nin üstleneceği role ilişkin hususlar TBMM’de bir an önce görüşülmelidir. AKP’nin eğer verdiği söz yok ise acilen IŞİD’in terör örgütü olup olmadığını açıklaması gerekir. İç ve dış kamuoyunda yer alan iddiaların doğru olmadığı kamuoyu ile paylaşılması gerekir” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı