REKLAMI GEÇ

Ayrım yapılmayacak

Ayrım yapılmayacak

MHP Denizli Belediye Başkan Adayı Ümit Bahtiyar, belediye hizmetlerinde, kenar-merkez mahalle ayırımını ortadan kaldıracaklarını belirterek, “İnsanlarımız oy kullanırken, geçmişte yaptıkları ortada duran ve gelecekte farklı şeyler yapacağını söyleyenlere inanmasınlar” dedi.

/ DENİZLİHABER / 12 Mart 2009 Perşembe, 01:00

MHP Denizli Belediye Başkan Adayı Ümit Bahtiyar, belediye yönetimine gelmeleri halinde başta içme suyu olmak üzere belediyenin uyguladığı tarifelerde indirime gideceklerini, “kenar-merkez mahalle” ayırımına son vereceklerini söyledi. Bir radyo programına katılan MHP Belediye Başkan adayı Bahtiyar gazetecilerin sorularını yanıtladı.

“2 puan öndeyiz”

Bir soru üzerine Belediye Başkan Adayı Bahtiyar: Çok güzel çalışmalar yapıyoruz. Şu ana kadar 70 bin kişinin elini sıktık. Güzel bir hava yakaladık. İnsanlar bize güleryüz ve teveccüh gösteriyor, samimi şekilde yaklaşıyorlar. Geldiğimiz noktada biz artık seçimi kazanmak üzere olduğumuzu düşünüyoruz. Bu havayı üç hafta daha sürdürmek istiyoruz” dedi.

Ümit Bahtiyar anketlerdeki durum hakkındaki soruya ise“Anketler yaptırdık. Bir tanesi daha devam ediyor. Onun sonucu da geldikten sonra zannediyorum yerimizin nerede olduğunu çok daha iyi göreceğiz. Üç hafta önce yaptırdığımız ankette iki puan öndeydik. Şu anda zannediyorum daha da ilerlemiştir. Ayrıca tüm ulusal ve yerel internet sitelerdeki anketlerde de açık ara önceyiz. Facebook gibi paylaşım sitelerinde de durum aynı” dedi.

‘İşsizlik önemli sorun’

İşsizlik probleminin giderek kanayan bir yara olduğunu vurgulayan Bahtiyar: “İnsanların birinci önceliği işsizlik. Çok büyük bir sorun yaşanıyor. Ekonomik sıkıntı had safhada. Dolayısıyla projelerimizi öncelikli iki soruna göre revize ettik. İşsizlik ve ekonomik sıkıntılara ilaç olacak uygulamalar yapacağız” diye konuştu.

‘Öncelikleriniz nelerdir’ sorusuna yanıt veren MHP Denizli Belediye Başkan Adayı Ümit Bahtiyar, “ Öncelikle Denizli Belediyesi’nde anlayışı değiştireceğiz. “Kendi anayasamız” dediğimiz 5 maddelik bir çalışmamız var. Birincisi, Denizli Belediye Başkanı ve yönetimde görev alanlar ulaşılabilir olacak. İkincisi, vatandaşa sıcak yaklaşım gösterilecek. Vatandaşla temasta devamlılık sağlanacak, azarla değil anlayışla yaklaşılacak. Üçüncüsü sorun üreten değil, çözüm üreten bir belediye olacak. Dördüncüsü ortak akıl. Uygulayacağımız proje, yapacağımız çalışma hangi kesimi ilgilendiriyorsa mutlaka onların fikirleri alınacak. Beşincisi de üretimini önünü açmak. Çünkü üretim olmazsa hiçbir sorun çözülemez” diye konuştu.

İnsan öncelikli anlayışın Denizli Belediyesi’nde hakim olacağını vurgulayan MHP Denizli Belediye Başkan Adayı Ümit Bahtiyar, “Sadece kentin alt ve üst yapısıyla ilgilenen, müteahhitlik hizmetleri yapan belediyecilik anlayışından kurtulacağız. Çağdaş, sosyal belediyecilik öne çıkacak. Bütün dünyada uygulanan insan öncelikli belediye haline gelmek zorundayız. Bizim dönemimizde Denizli Belediyesi insan odaklı, insanın kültür ve sanatsal, sosyal yapısını ön plana çıkarırken, rutinleri hizmet olarak dahi öne çıkarmayan bir şekilde yönetilecek” diyerek yönetim anlayışları hakkında bilgi verdi.

Pamukkale’ye raylı ulaşım

Her alanda üretimin içinde yer alacaklarının altını çizen MHP Belediye Başkan Adayı Ümit Bahtiyar, “Denizli Belediyesi sanayi, tarım, turizm ve ticaretin içinde direkt olarak etkili olamamıştır bugüne kadar. Biz etkin hale getireceğiz. Bunu nasıl yapacağız? Örneğin servis giderleri sanayici için önemli bir gider kalemi. Bir sanayici aylık 55 bin lira gideri olduğunu söyledi. Biz servis ücretinde yüzde 20’lik bir indirim sağlayacağız. Bu da tasarruf sağlayacak, işçi çıkarmasının önüne geçilecek. Turizmin içinde olup Denizli’yi yurt dışında da tanınır duruma getirmeliyiz. Pamukkale’ye yılda 1.5 milyon turist geliyor. Fakat bunlar kente uğramıyor. Bunları kente çekmemiz gerekiyor. Bunun için yapılması gerekenleri yapacak, para harcanması gerekiyorsa harcayacağız. Raylı sistemde bir hattı Pamukkale’ye kadar götüreceğiz. Tanıtım çalışmalarının içinde olacağız. Seyahat acenteleriyle temasa geçilecek. Turist geldiğinde, onların vakit geçirecekleri yerleri hazırlayacağız. Tabakhane’nin bulunduğu alanda düzenlemeye gidilecek, Tarih Müzesi yapılacak. Ankara yolunda botanik ve hayvanat bahçesi yapacağız. Turisti Bayramyeri ve Kaleiçi’ne çekecek çalışmalar gerçekleştirilecek. Bayramyeri Meydanı İstasyon Caddesi’ne kadar uzanacak. En altta otopark, üstünde sarraflar çarşısı olacak. En üstte ise yeşil bir alan yaratılacak. Ayrıca Denizli’ye 11 köy katıldı. Buralara yönelik tarım politikaları üretmek zorundayız. Soğuk hava deposu, paketleme tesisleri kurulup çiftçiye destek sağlanmalı. Yıllarca hayalini kurduğum seracılığın da gelişmesi için çalışmalar yapacağız.”dedi.

“Kimsenin ekmeği ile oynamayacağız”

‘Beldelerdeki yapıların durumları ne olacak?’sorusunu yanıtlayan MHP Denizli Belediye Başkan Adayı Ümit Bahtiyar, “İdari yapıyı oturtmak önceliklerimizden olacak. Mevcut belediye binalarını kullanıp “belediye şubeleri” açacağız. Personel buraların problemlerini bildiğinden işlerine devam edecek. Denizli’ye 4 bölgeye ayırdık. Her bölgeden bir başkan yardımcısı sorumlu olacak” dedi.

Tarifelerde indirim

MHP Denizli Belediye Başkan Adayı Bahtiyar, “Denizli Belediyesi’nin defterini önümüze koyup, borcunu harcını göreceğiz. Belediyeyi üzmeyecek ama halkı rahatlatacak ciddi indirimlere gideceğiz. Su tarifeleri, ilan-reklam ve belediye tarafından alınan diğer ücretler düşürülecek. Bunun dışında istihdama yönelik yapacaklarımızı hayata geçireceğiz. İhale şartnamelerine Denizli Belediyesi’nden iş alan firmalara, bu kentte ikamet edenleri çalıştırmaları zorunluluğunu yazacağız. Üniversite öğrencilerinin yarım gün çalışabileceği belediye evleri açacağız. Buralarda vatandaşın belediyeye gitmeden işlerini yapabileceği ofisler, tiyatro ve benzeri etkinlikleri yapılabileceği salonlar, kreşler bulunacak. Cumhuriyet tarihinin en önemli yerel seçimine gidiyoruz. İnsanlarımız ekonomik sıkıntıdan muzdarip. Böyle devam ederse Denizli’de sosyal patlamalar bekliyorum ve bundan endişe duyuyorum. Bu nedenle vatandaşlarımız iyi düşünsünler. Geçmişte yaptıkları ortada duran ve gelecekte farklı şeyler yapacaklarını söyleyenlere inanmasınlar” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı