REKLAMI GEÇ

Başbakan gelişine karikatürlü tepki

Başbakan gelişine karikatürlü tepki

MHP İl Başkanı Ferudun Ünal, Başbakanın 16. kez Denizli’ye gelmesine rağmen her geldiğinde bir yerlerin satıldığını, yüzlerce kişinin işsiz kaldığını söyledi. Ünal, yaptırdıkları karikatürün Denizli’deki durumu gözler önüne serdiklerini söyledi.

/ DENİZLİHABER / 16 Mart 2009 Pazartesi, 01:00

MHP İl Başkanı Feridun Ünal yaptığı açıklamada, “Sayın Başbakan 16. kez Denizli’ye gelecek bu gelişinde bakalım nereler satılacak? Bakalım kaç kişi işsiz kalacak. Belki kendisi de ayakta kalanları görünce çok şaşıracak. Halkın tepkisi ortada, Denizli haksız teşvik uygulamaları ile bu hükümet tarafından sürekli cezalandırıldı. Denizli’de kriz yeni başlamadı. 2002 yılında başladı. Her geldiğinde iş dünyası raporlarla karşısına çıktı sorunları aktardı. Ancak söylenenler bir kulaktan girdi diğer kulaktan çıktı. Bu fabrikalar kapanmaya yeni başlamadı. Uşak’a Afyon’a teşvik vererek, Denizli kelimenin tam anlamıyla kaderine terk edildi. Son 7 yılın bir bilançosu önümüze aldığımızda Denizli halkının sabrının denendiğini görüyoruz. Her uygulamada pilot il olduk ama bir türlü uçamadık… Karayolları yapması gereken kavşaklar Denizli halkına yüklendi. Emlak vergisi tarihinde görülmemiş bir şekilde artırılarak, vatandaşa zulüm üstüne zulüm ettiler. Suya zam üstüne zam yaptılar… Denizli’nin kaynakları hep dışarı aktarıldı. Otobüs firması kimin hepimiz biliyoruz. Temizlik firması kimin belli” dedi.

Başbakan’ın Denizli’ye her gelişinde, Denizli’nin bir adım daha geriye gittiğini belirten Ünal, “Denizlili sanayici fabrikasını kapatırken, işçi işten çıkartılırken, esnaf siftah yapmadan haftalar geçirirken, her gün kepenkler kapanırken “Hamdolsun teğet geçti” diyecek kadar, bu halktan uzak olduklarını kanıtladılar. Ne oldu bu 7 yılda? Aşevleri kuruldu, kömürler dağıtıldı. İnsanlar yoksullaştırılarak, bir tabak makarnaya muhtaç bırakıldılar. Başbakanın arkadaşı, belediye başkanı seçildikten sonra belediye bir şirket vatandaş ise borçlu müşteri oldu. Minibüsçüler trafik zabıtalarının avı, servisçiler korsanların hedefi, otobüs şirketi okul servisi oldu. İnsanların muhtaç olduğu suyu alabilmek için milyarlarca lira ödemek zorunda bırakıldı. Alışveriş merkezleri yapılarak, Denizlili esnaf çaresiz bırakıldı. Ne oldu bu beş yılda? Caddelere trilyonlarca liralık çiçek dikilirken su parasını ödeyemeyen vatandaşa icra gitti. İşte Denizli tam bir yangın yeri. 16. kez geliyor Sayın Başbakan bakalım şaşıracak mı? Ayakta kalan üç beş esnafı görünce arkadaşına hesap mı soracak? İşte Denizli’nin gerçeği bu karikatürde yansıtılmış durumda” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı