REKLAMI GEÇ

Çanakkale’de zafer, Rusya’da ihtilal

Çanakkale’de zafer, Rusya’da ihtilal

CHP Denizli İl Teşkilatı’nın, 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin yıldönümü dolayısıyla düzenlediği toplantıda konuşan CHP İl Başkanı Ali Kavak, “Rusya’da gerçekleşen Bolşevik İhtilali, Çanakkale Zaferi sayesinde gerçekleştirilmiştir. Çanakkale Zaferi’nin ardından insanlar, emperyalizme karşı mücadeleyi öğrendi” diye konuştu.

/ DENİZLİHABER / 19 Mart 2008 Çarşamba, 01:00

CHP Denizli İl Teşkilatı, ‘18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma Günü ve Çanakkale Zaferinin 93. Yıldönümü’ dolayısıyla bir toplantı düzenledi. Düzenlenen toplantıda, CHP Denizli İl Başkanı Ali Kavak ve İstanbul Teknik Üniversitesi Eski Öğretim Üyesi Prof. Dr. Zerrin Ediz, Çanakkale Zaferi’nin dünya tarihindeki yeri ve önemine değinerek, zaferin emperyalizme karşı mücadele fitilini ateşlediğini belirtti.

‘Emperyalizm Çanakkale’de durduruldu’

CHP İl Başkanı Ali Kavak, Mustafa Kemal ve askerlerinin, İngiliz emperyalizmini Çanakkale’de durduklarını belirterek, “15-16 yaşlarında gencecik insanlar, vatanın savunması için kendilerini Çanakkale’de feda etti.. 250 bin kişi, bizim huzurumuz için orada canlarını verdi. Çanakkale Zaferi, dünya tarihinde bir dönüm noktası olmuş, emperyalizme karşı mücadelenin tohumlarını atmıştır. 1917 yılında Rusya’da gerçekleşen Ekim Devrimi, Çanakkale Zaferi sayesinde gerçekleştirilmiştir” diye konuştu.

Kavak’ın ardından sözü devralan İTÜ Eski Öğretim Üyesi Prof. Dr. Zerrin Ediz, Çanakkale Zaferi’nin Türk ve dünya tarihindeki önemini belirten bir konuşma yaptı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı