REKLAMI GEÇ

“Çiftçiyi ayağa kaldıracağız”

“Çiftçiyi ayağa kaldıracağız”

MHP Denizli Belediye Başkan Adayı Ümit Bahtiyar, “Tarım kesimi son 5 yılda uygulanan politikalarla deyim yerinde ise yok olmaya terk edilmiştir. Biz bu kara tabloyu silmeye ve vatandaşa tarım politikamızla krize karşı yeni iş imkanları oluşturma geliyoruz” dedi.

/ DENİZLİHABER / 25 Şubat 2009 Çarşamba, 01:00

MHP Denizli Belediye Başkan Adayı Ümit Bahtiyar ve DP Belediye Meclis Üyesi Adayları, Tarım Fuarı’nda Denizlili üretici ile bir araya geldi. Her stantta büyük bir ilgi ile karşılanan Bahtiyar ve ekibi, çiftçinin sorunlarını dinledi. Denizli Ziraat Odası Başkanı Hamdi Gemici ve Ziraat Odası yönetimi ile de görüşen Bahtiyar ve ekibi genel bir brifing aldı. MHP Denizli Belediye Başkan Adayı Ümit Bahtiyar, “Ulu Önderimiz Atatürk’ün veciz bir sözü var: ‘Köylü, milletin efendisidir.’ Biz bu sözü düstur kabul ettik. Bu çerçevede projelerimizi hazırladık. Tarım kesimi son 5 yılda uygulanan politikalarla deyim yerinde ise yok olmaya terk edilmiştir. Biz bu kara tabloyu silmeye ve vatandaşa tarım politikamızla krize karşı yeni iş imkanları oluşturma geliyoruz” dedi.

Bahtiyar, Pamukkale Ovası’nın bugünkü durumunun içler acısı bir halde olduğunun altını çizdi. Bahtiyar, “Daha düne kadar o tarlalar bembeyaz bir örtü ile kaplıydı. Pamuk altın gibiydi. Ne oldu? O güzelim pamuk tarlaları kurban edildi. Biz beli bükülen çiftçinin biraz olsun belini doğrultmaya geliyoruz. Tekrar bu ovalarda traktör seslerini duyurmaya geliyoruz” diye konuştu.

MHP Denizli Belediye Başkan Adayı Ümit Bahtiyar, üretime yönelik projelere önem verdiklerini belirterek, her alanda üretimi teşvik edeceklerini söyledi. Bahtiyar, “Üretimi teşvik edeceğiz. O tarlaların yeniden üretime geçmesini sağlayacağız. Su problemi en kısa sürede çözülecektir” dedi. Üreticinin ürünü pazarlamada ve paketlemede sorunlar yaşadığına dikkat çeken Bahtiyar, “Denizli Belediyesi üreticinin her sorununda devreye girecektir. Tesis konusunda finansör bile olacaktır. Jeotermal alanlarca zengin olan ilimizin bu özelliğinin tam olarak harekete geçirilmesi ve özellikle sera yetiştiriciliğinin yaygınlaştırılması da ayrı bir önem arz etmektedir. Üretici kendisini açlığa mahkum eden, tarlaları boş ve kıraç araziye dönüştüren zihniyete bir cevap vermeli” diye konuştu.

Fuar gezisi sırasında daha önceki yıllarda DYP Belediye Başkan Adayı olan Mehmet Kocabay’la karşılaşan Ümit Bahtiyar, siyasetin duayen ismi Kocabay’dan destek istedi. Kocabay, Bahtiyar’a başarı dileklerini sundu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı