REKLAMI GEÇ

Denizli, AKP yüzünden 30 yıl geriye gitti

Denizli, AKP yüzünden 30 yıl geriye gitti

MHP İl Başkanı Ferudun Ünal, Denizli’nin son 7 yılda, AKP iktidarının Denizli’ye büyük bir tahribat verdiğini ileri sürdü. Ünal, “Türkiye’nin parlayan yıldızı olan Denizli, son 7 yılda 30 yıl geriye gitti” dedi.

/ DENİZLİHABER / 8 Nisan 2009 Çarşamba, 00:00

MHP İl Başkanı Ferudin Ünal, partisinin il başkanlığı binasında yaptığı basın toplantısında, 29 Mart yerel seçimlerini değerlendirdi. Yerel seçimlerde MHP olarak öncelikli beklentilerinin AKP iktidarından kurtulmak olduğunu belirten Ünal, “Türkiye’nin parlayan yıldızı konumundaki Denizli, son 7 yıldır ülkeyi yöneten AKP iktidarıyla 30 yıl geriye gitmiştir. Bunu siyasetçi deyimi olarak kabul etmeyin. Uzun yıllar ticaret ve sanayinin içinde bulunmuş biri olarak bunu söylüyorum” dedi.

Denizli Organize Sanayi Bölgesi’nin, birikmiş sermayenin üstüne, 1980’li yıllarda ANAP döneminde verilen teşviklerle kurulduğunu ifade eden Ünal, “Denizli sermayesi üzerine eklenen teşviklerle, ilimiz parlayan yıldız haline gelmişti.Bugün fabrikalar kapandığı gibi, fabrika sahipleri binalarını satsa borçlarını ödeyemez hale geldi. Bu gösteriyor ki sanayi 30 yıl geriye gittiği gibi, Denizli öz sermayesini de AKP döneminde yemiştir” diye konuştu.

AKP iktidarından önce, terör olaylarının yok olmaya yüz tuttuğunu savunan Ünal, “Koalisyon döneminde, son iki yılda, kaza şehitleri hariç, şehit cenazesi gelmemiştir. Başbakan Diyarbakır’a gittiğinde, ‘AB’ye giden yol Diyarbakır’dan geçer’ sözü ile teröristlere cesaret vermiştir ve bu sözle birlikte, e terör yeniden canlanmış zaman zaman günde 15-20 şehit verdiğimiz günler yaşanmıştır. Dış siyasette Kıbrıs, Irak, Kerkük gibi konularda sürekli teslimiyetçi politika izleyen AKP iktidarı, son 2-3 günde, dış siyasette Türkiye’nin itibarını ayaklar altına almıştır” dedi.

Yerel seçim sonuçlarının, önümüzdeki yıllarda, AKP’nin alternatifinin MHP olacağını gösterdiğini iddia eden Ünal, “Son genel seçimlerde 92 bin olan oyumuz, 132 bine çıktı. Oy oranımız, yüzde 45 arttı. Seçim sonuçları, önümüzdeki dönemde MHP’nin, bu iktidarın alternatifi olduğunu göstermiştir” dedi.

Ünal, seçim öncesi Denizli’de, CHP’yi ziyaretleri sırasında çekilen fotoğrafların yer aldığı el ilanlarını dağıtanlar hakkında da suç duyurusunda bulunduklarını söyledi. Ünal, “Bu siyasi edepsizliğin önünde siyasi şerefsizliktir” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı