REKLAMI GEÇ

Öztürk, MHP’de olağanüstü kongre için açılan davaya imza verdi

Öztürk, MHP’de olağanüstü kongre için açılan davaya imza verdi

MHP’de olağanüstü kongrenin toplanması için muhalifler dava süreci başlattı. Genel başkan adayları Sinan Oğan, Meral Akşener ve Koray Aydın’ın avukatları tarafından, olağanüstü kongrenin yapılması talebiyle dava açıldı. Açılan davaya MHP Denizli İl Başkanı Yasin Öztürk, imza vererek açılan davanın müdahili olan 16 il başkanı arasında yer aldı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 7 Şubat 2016 Pazar, 12:09

MHP’de Genel Başkan Devlet Bahçeli ile muhaliflerinin bilek güreşi devam ediyor. Bahçeli, olağanüstü kongre taleplerine olumsuz yanıt verirken, genel başkan adayları Sinan Oğan, Meral Akşener ve Koray Aydın’dan yeni bir hamle geldi.

DAVA ANKARA 12. SULH HUKUK MAHKEMESİ’NDE AÇILDI
Sinan Oğan, Meral Akşener ve Koray Aydın’ın avukatları, partinin olağanüstü kurultaya götürülmesi talebiyle Ankara 12. Sulh Hukuk Mahkemesi’nde dava açtı. Muhalefetin 14 sayfalık dava dilekçesinde, Bahçeli’nin “kongreye gitmeyeceğim” açıklamalarını delil olarak gösterildi.

ÖZTÜRK, İMZA VEREN 16 İL BAŞKANINDAN BİRİSİ
Olağanüstü kongrenin toplanması talebiyle açılan davaya MHP İl Başkanı Yasin Öztür de imza vererek, müdahil oldu. İmza veren değir illerin ise Trabzon, Kilis, Bilecik, Kırıkkale, Ardahan, Bayburt, Elazığ, Samsun, Sivas, Tekirdağ, Tokat, Nevşehir, Uşak, Çorum ve Gümüşhane olduğu bildirildi.

ÖZTÜRK: TALEBİMİZ YENİLENME
Davayla ilgili Denizlihaber.com’a açıklamada bulunan MHP İl Başkanı Yasin Öztürk, konuya genel başkanlık yarışı olarak bakmadıklarını, partide bir yenilenme istediklerini, bunun için de kurultayın olağanüstü toplanmasını talep ettiklerini söyledi.

Kurultayda ülkücü iradenin vereceği karara herkesin saygı göstereceğini ifade eden Öztürk, “MHP’de bir değişim şart. Bu da kongreyle olur. Kongrenin olağanüstü toplanması konusunda bir talebimiz var. Bu talebin yerine getirilmesi için bir dava açıldı. Dava dilekçesinde müdahil olarak 16 il başkanının imzası bulunuyor. Aslında sayı 21 ama bir il başkanı partiyi kongreye götürecek süreçte görev alacak üç isim arasında bulunuyor. dört il başkanı da kendilerini üst kurul delegesi olarak yazmadıklarından isimlerine yer verilmedi” dedi.

“EN GEÇ NİSAN’DA BİTER”
Öztürk, olağanüstü kongrenin toplanmasıyla ilgili başlayan dava sürecinin kısa sürede sonuçlanacağını beklediklerini, Sulh Hukuk mahkemelerinde kararların maksimum iki duruşmada verildiğini sözlerine ekledi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı