REKLAMI GEÇ

MHP’li Ayhan ile Bakan Yılmaz’ın sansür tartışması

MHP’li Ayhan ile Bakan Yılmaz’ın sansür tartışması

MHP Denizli Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Emin Haluk Ayhan ile Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz arasında “tape” tartışması yaşandı.

/ DENİZLİHABER / 5 Şubat 2014 Çarşamba, 12:28

Türkiye Büyük millet Meclisi’nde son dönemdeki gergin oturumlara bir yenisi daha eklendi. Bu kez tartışan taraflar MHP’liler ile Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz oldu. Genel kurulda Torba Kanunu Tasarısı görüşülürken söz alan Ayhan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın bir televizyon kanalını aradığı iddialarını gündeme getirerek, Yılmaz’a, “Biraz önce Sayın Genel Başkanımızın bir televizyonda altyazı olarak geçen konuşmalarının Sayın Başbakan tarafından bizzat telefon edilerek çıkartılmak istenmesi doğru mudur? Bununla ilgili sayın bakanım bir bilginiz var mıdır? Bu olay ortalığa düştü yalan mıdır, doğru mudur? Bu haysiyetli bir davranış biçimi midir?” sorusunu yöneltti.

“NASIL İÇİNİZE SİNİYOR?”
MHP’li Ayhan’ın soruları üzerine Bakan Yılmaz, “Telefon edip ifşa edenlerinki haysiyetli bir davranış mıdır?” yanıtını verdi.
İktidarın düştüğü durumun kendisini sevindirmediğini belirten Ayhan, “Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ne hale düştü? Üzücü bir olay. Bir havuz hadisesi var. Böyle bir hadise varsa bu havuza para koyduğu iddia edilenler bu millete küfrediyor. Duydunuz mu? Türk milletine böyle bir şey nasıl içinize siniyor? Türk milletine nasıl böyle bir hakareti reva görürsünüz. Biriniz çıkın da birşey söyleyin” ifadesini kullandı.
Söz alan Bakan Yılmaz ise, Ayhan’ın üslubunun tasvip edilemeyeceğini söyledi. Ayhan da “Ben küfür falan etmedim. Konuşamazsın öyle” yanıtını verdi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı