REKLAMI GEÇ

MHP’nin hedefi kadın oyları

MHP’nin hedefi kadın oyları

Denizli’de bulunan MHP Genel Başkan Yardımcısı Tuğrul Türkeş, partili kadınlardan çalışmalarında daha fazla gayret göstermelerini isteyerek, erkekler kadar kadınlardan oy almaları halinde partinin oyunun yüzde 20 artacağını söyledi.

/ DENİZLİHABER / 7 Nisan 2013 Pazar, 12:00

MHP Denizli İl Kolları Başkanlığı’nın Acıpayam Yolu üzerindeki Bahçe Restoran’da düzenlediği yemekli toplantıya katılan MHP Genel Başkan Yardımcısı Tuğrul Türkeş, MHP’nin 44 yıldır siyasi hayatına devam eden bir parti olduğunu belirterek, erkek oylarının kadın oylarından daha fazla olduğunu belirtti. Denizli İl Kadın Kolları üyelerinden daha gayretli olmalarını isteyen Türkeş, “Son dönemde bizim en büyük eksiğimiz kadınlardan yeterince destek alamamaktır. Yaptırdığımız bir çok araştırmada MHP’nin oy tabanının yüzde 70 erkek, yüzde 30 kadın oyuna dayandığı görülmektedir. Oy veren her erkek sayısı kadar kadınlardan da alsak, oyumuzu yüzde 20 artırırız. Bu noktada partili kadınlarımıza büyük iş düşüyor. Siyaseti erkekler sokakta, kahvede kadınlar ise her yerde yapabilir. Önümüzdeki bir yıllık süre içerisinde sizlerden biraz daha fazla fedakarlık, biraz daha fazla gayret, biraz daha fazla çalışma bekliyoruz. Evin annesini ikna ettiğiniz zaman aileyi ikna etmek daha kolay oluyor” dedi.

Türkiye’nin önünde üç seçim olduğunu belirten Türkeş, “Önümüzde üç seçim var. Birinin tarihi belli, diğer ikisinin belirsiz. Yerel seçimler bir yıl sonra yapılacak. Ardından henüz kanunu çıkmamış ama bu arada çıkması gereken bir cumhurbaşkanlığı seçimi var. Türkiye’deki bu açılım saçılım safsatalarının dışında dalgalanmaya göre de genel seçimi yaşayacağız. Normal tarihi 2015 ama 2015’te bu hakikaten yapılabilir mi yoksa daha öne mi gelir, yoksa cumhurbaşkanlığı seçimiyle birleşmesi mümkün olabilir mi? Bunları hep beraber yaşayacağız. Yerel seçimlerde göreceksiniz MHP’nin ortaya koyacağı kadrolar Denizli için de en yararlı, en hayırlı olacak kadrolar olacak” diye konuştu.

Türkeş, daha sonra partinin Kadın Kolları üyelerine plaket verdi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı