REKLAMI GEÇ

“Engelleri ortadan kaldıracağız”

MHP Denizli Belediye Başkan Adayı Ümit Bahtiyar Görmeyenler Kültür ve Birleştirme Derneği’ni ziyaret etti. Bahtiyar, engellileri hem üretime kazandıracak hem de onların hayatlarını kolaylaştıracak bir projeleri olduğunu belirterek, “Engelleri ortadan kaldıracağız” dedi.

/ DENİZLİHABER / 23 Şubat 2009 Pazartesi, 01:00

Görmeyenler Kültür ve Birleşme Derneği’ni ziyaret eden Ümit Bahtiyar ve ekibi, burada dernek üyeleri tarafından çok sıcak bir şekilde karşılandı. Bahtiyar, Denizli Belediyesi’nin sosyal hizmetlerinin bu dönemde unutulduğunu, sadece yardım paketleri ile sosyal belediyecilik anlayışının yürütülemeyeceğini, engellilerin toplumla daha rahat kaynaşmasını sağlayacak bir tane bile projenin yapılmadığının altını çizdi. Bahtiyar, “Göreceksiniz sosyal belediyecilik nasıl olur bütün dünyaya göstereceğiz. Öyle bir projemiz var ki. Binlerce engelliyi hem üretime kazandıracak, hem de onların hayatlarını kolaylaştıracak bir projemiz var. Avrupa’da bunun örnekleri mevcut. Engelli sosyal ve üretim merkezi kuracağız. Burada, engelli vatandaşlar hem eğitilecekler hem de üretim yapacaklar. Onları üretimin içerisine katacağız. Belediye hizmetleri konusunda da engelli dernekleri ile bir araya gelerek istişare ederek sorunlarını çözeceğiz” dedi.

Dernek Başkanı Veysel Bozcayoca da, “Bizler toplumun içerisinde daha rahat bir ortam bulmak istiyoruz. En büyük sorunumuz istihdam. Projelerinizi destekliyoruz. Bir de dini politikaya alet edenlere tepki gösteriyoruz. Biz laik Türkiye Cumhuriyeti’nde yaşıyoruz. Politikaya dini alet etmeyin” dedi.

Bahtiyar, daha sonra görme engelliler için dernek tarafından hazırlanan para ölçüm makinelerini üyelere teslim etti.

Bahtiyar Şirinköylüler’le buluştu

Bahtiyar, Şirinköy’de seçmenle buluştu. Burada köylülerle bir araya gelen Bahtiyar projelerini anlattı destek istedi. 30 Mart tarihinde göreve gelir gelmez, önce vatandaşın evindeki ateşe su serpeceklerini, başta su ücretleri olmak üzere, su abone bedeli alınan ücretlerde indirim yapacaklarını dile getiren Bahtiyar, 5 yıllık dönemde yapılan ve sık sık yargıdan dönen imar uygulamalarını tekrar ele alacaklarını ve vatandaşın da mutlu olacağı düzenlenmeler yapacaklarını ifade etti.

Bahtiyar ve kurmaylarına Şirinköy’de de yoğun bir ilgi vardı. Soru yağmuruna tutulan Bahtiyar ve kurmayları, vatandaşların projeler hakkındaki sorularını tek tek yanıtladı. Bahtiyar, “Biz ortak akılla sorunlara çözüm bulacağız. Azarlayan değil, şefkatli, güler yüzlü bir belediyeyi halkla buluşturacağız. Tek adam zihniyetine son vereceğiz. İnanın bu zor değil, biz inandık siz de inanın. Güçlü geliyoruz, hem de çok güçlü… AKP’ye bu halk bir ders verecektir. Ve 30 Mart tarihinde mazbatayı alır almaz, makam odasındaki kapıları söktüreceğim. Belediyenin etrafındaki demir parmaklıklar da kaldırılacaktır. Halkı tekrar evine kavuşturacağız” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı