REKLAMI GEÇ

Halkın avukatı halkla kucaklaştı

Halkın avukatı halkla kucaklaştı

MHP Denizli Belediye Başkanı Adayı Ümit Bahtiyar, yeni adıyla ‘İlbade’ eski adıyla Bakırlı ve İlbadı Mahallesi halkıyla buluştu.

/ DENİZLİHABER / 13 Mart 2009 Cuma, 01:00

MHP Denizli Belediye Başkan Adaşı Ümit Bahtiyar, Bakırlı ve İlbadı Mahalleleri’nde vatandaşla bir araya geldi. İlbadı halkının haklı mücadelesini destekleyen ve her zaman onların yanında olan ve “Halkın Avukatı” olarak bilinen MHP Denizli Belediye Başkan Adayı Ümit Bahtiyar, halkla kucaklaştı. “Bizi bu zulümden kurtarın” diyen İlbadılılara “Sabredin 15 gün kaldı. 15 gün sonra bu zulüm bitecek. Artık Denizli Belediyesi sizin olacak. Sizin haberiniz olmadan ve olumlu yanıtınız olmadan, İlbade Mahallesi’nde hiçbir proje yapılmayacak. Biz yıkmaya değil, yapmaya geliyoruz. Sizin evlerinizi yıkmak isteyenlere karşı, sizinle birlikte mücadele ettik. Bu mücadelede sizleri yalnız bırakmadım. Belediye meclis kararında, yıkım kararına tek muhalefet eden bendim. Sonunda geri adım attırdık. Hepiniz gördünüz. Sizin sesiniz olduk. Artık sizin hizmetkarınız olmaya adayız. Denizli Belediyesi sizin eviniz olacak. Artık ortak akıl hakim olacak. Tek adam zihniyetine son vereceğiz” dedi.

MHP Denizli Belediye Başkan Adayı Ümit Bahtiyar, “Denizli 5 yıldır açlığa ve işsizliğe mahkum edildi. Hani her şey daha güzel olacaktı! Yoksulluk sona erecekti. İnsanları daha da yoksullaştırmadılar mı? Onlarca fabrika kapanmadı mı? Denizli’yi neden cezalandırdılar? Hani başbakanın arkadaşı idi! Hani Denizli hak ettiğini alacaktı! Denizli bunu mu hak etti? Geldikleri günden beri işleri güçleri yıkmak. Denizli Belediyesi’ni şirket gibi yönettiler. Halk yoksullaşmış umurlarında bile değil. Zam üstüne zam koydular. Suya 4.5 kat, su aboneliğine 10 kat, ilan reklam vergilerine 80 kat, diğer tarifelere onlarca kat zam yaptılar. Denizli halkı bunu mu hak etti? Bu yoksullaştırma politikasına dur demenin zamanı geldi. AKP’ye dersini siz vereceksiniz. Onları sandığa öyle gömeceksiniz ki bellerini doğrultamayacaklar” dedi.

Denizli’nin kaynaklarının dışarıya aktarıldığına dikkat çeken Bahtiyar, “Özelleştirme diye bütün kaynaklar dışarıya aktarıldı. 5 yılda, 817 trilyon harcandı. Bu para ile yapılan ortada 3 park, 5 kavşak. Onların tutarı da 85 trilyon. Geri kalan para nereye mi harcandı? İşte Park bahçeler, işte temizlik işleri, işte otobüs şirketi ortada. Nereye gittiğini hepiniz görüyorsunuz” diye konuştu.

“Önce Denizli Önce Denizlili” felsefesi ile yola çıktıklarının altını çizen Bahtiyar, “Bundan sonra Denizli Belediyesi’nin yaptığı bütün işlerde ihaleyi kim alırsa alsın,Denizlili işçiler çalışacak. Denizli esnafından mal alınacak. TOKİ’lerde bir toplantıda, vatandaşın sifonu bozulmuş. Denizli’de bulamadık dediler. Kayseri’den getirilmiş.Denizli’de sifon yok muydu? Bu küçük bir örnek size. Artık yeni alışveriş merkezi olmayacak. Denizlili esnafının önünü açacağız” dedi.

Binlerce işsize iş imkanı

Bahtiyar, daha göreve gelir gelmez istihdam projelerini yürürlüğe sokacaklarını dile getirdi ve “Sadece ihale şartnamesinde, ‘Denizlili çalıştırılacak’ diyerek, 1200 kişiye iş kapısı açacağız. Tarım projelerimiz, yapısal projelerimiz ve üretim projelerimizle binlerce kişiye istihdam sağlayacağız” diye konuştu.

Tarifelerde ciddi indirime gidilecek

Denizli Belediye Başkan Adayı Ümit Bahtiyar, “Denizli halkının ocağındaki alevi söndürmek için Denizli Belediyesi üzerine düşen görevi yapacaktır. Su ücretlerinde adaletli, Denizli Belediyesi’ni batırmayacak, ama halkı rahatlatacak bir indirim yapılacak. Su abone bedeli, eski ücreti olan 150 liraya indirilecek. İlan reklam tarifeleri ile diğer alınan ücretlerde de ciddi indirimler yapacağız” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı