REKLAMI GEÇ

‘Hükümet terör sorununu çözemedi’

‘Hükümet terör sorununu çözemedi’

CHP Denizli il Başkanı Av. Yıldırım Aycan, terörün ülkenin üzerine kara bir bulut gibi çöktüğünü belirterek, sıfır terörle ülke yönetimini devralanların bu büyük sorunu çözmekte başarısız olduklarını ileri sürdü.

/ DENİZLİHABER / 11 Ağustos 2012 Cumartesi, 13:16

Terörün tüm Türkiye’yi kasıp kavurduğunu ve ülkenin üstüne kara bir bulut gibi çöktüğünü açıklayan CHP Denizli İl Başkanı Av. Yıldırım Aycan, hükümetin bu kadar vahim bir durumda boş sözlerle insanları avutmaya çalıştığını ileri sürdü.

Aycan “Halkımız ise bu terör belasına karşı bir çaresizlik, bir umutsuzluk içinde. Hükümetimiz her zamanki gibi, içi boş sözlerle halkımızı avutmaya çalışıyor. Ülkede olup bitenleri halktan gizliyor. Cumhuriyet Halk Partisinin sorduğu sorulara yanıt verilmiyor. Türkiye Cumhuriyeti terör belasıyla bugüne kadar uğraşısını çoktan bitirmeliydi. 2002 yılında sıfır terörle yönetimi devralanlar sorunu çözemedi, gün geçtikçe olayın daha vahim hale dönüşmesine sebep oldular. Cumhuriyet Halk Partisi bu aşamada devletin en yüksek kurumunu parlamentoyu göreve çağırdı. Sağ partiler bu davranışı bir türlü anlayamadılar. Sayın Başbakan partimizi terörle işbirliği yapmakla suçladı. Üzülerek görmekteyiz ki; AKP İl Başkanı Sayın Avni Örki’de aynı yönde beyanda bulunmuş, bu sözler çaresizliği ve beceriksizliği örtmek için söylenen cahilce sözlerdir. Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk 7 düvele karşı mücadele ederken hep parlamentodan güç aldı. Düşman güçleri Polatlıda Polatlıya geldiğinde Büyük Millet Meclisi çalışıyordu. Milletin vekilleri tam bir sorumluluk içinde emperyalist güçleri püskürtmek için görev başından ayrılmadılar. Bugün ülkemiz emperyalist güçlerin maşası, terör örgütünün saldırısı altındadır. Parlamento bu saldırıya karşı ülkeyi korumak ve kollamakla görevlidir. Bu gerçeği görmemek bir siyasi körlüktür. Cumhuriyet Halk Partisinin terör örgütü ile işbirliği yaptığını söyleyenler, tam bir gaflet içindedirler. Cumhuriyet Halk Partisi, ülkenin tam bağımsızlığı ve bütünlüğü için var gücüyle çalışmaktadır. Birileri kendi günahlarını bizim üstümüze yıkmaya çalışmaktadır” dedi.

Terör örgütü sözde liderine sayın diyen bir Cumhuriyet Halk Partili olmadığını da sözlerine ekleyen Aycan “ Sayın Başbakan önce bu davranışının hesabını versin. Denizli AKP İl Başkanı Sayın Avni Örki ise, CHP ye laf atıncaya kadar Genel başkanının bu davranışına baksın. Terör örgütüyle devlet adına konuşma yapan Cumhuriyet Halk Partililer değildi. Sayın Başbakan adına terör örgütüyle pazarlık yapan PKK’nın istediği generalleri, valileri görevden aldırma sözü veren kişiyi yargıdan biz kurtarmadık, siz kurtardınız. Bu amaçla özel kanun çıkardınız, önce bunun hesabını verin. Güzel şeyler olacak dediniz terör örgütü mensuplarının davul zurnayla karşılanmasına izin verdiniz. Teröristlerin ayağına hakim, savcı gönderdiniz. Bu davranışlarınızı görmeden Cumhuriyet Halk Partisine laf atamazsınız. Bugünün sorumlusu sizsiniz. Biz milletin vekillerini göreve davet ediyoruz. Sizse kapalı kapılar ardında terör örgütüyle pazarlık yaptınız. Bir daha Cumhuriyet Halk Partisine suçlama getirirken kendi yaptıklarınıza bakınız” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı