REKLAMI GEÇ

İpek: MHP’nin başarısızlığı üzerine oyun oynandı

İpek: MHP’nin başarısızlığı üzerine oyun oynandı

MHP Denizli Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ali İpek, yerel seçimi değerlendirdiği açıklamasında, ortaya çıkan tabloyu “MHP’nin başarısızlığı üzerine kurulmuş çirkin oyunlara ne yazık ki bizden bazıları da ayak uydurmuştur” sözleriyle özetledi.

/ DENİZLİHABER / 4 Nisan 2014 Cuma, 17:42

İpek, yerel seçimlerde beklentilerinin çok ötesinde ve yaptıkları çalışmaların tamamen dışında kaynaklanan etkenlerden dolayı önde götürdükleri yarışı geride tamamladıklarını belirtti.

Adaylığının açıklanmasından sonra hakkında Denizlispor ile ilgili şaibeler çıkarılmaya çalışıldığını, ancak “Bildiğini açıklamayan namerttir” söylemi ve dik duruş sergilemelerinin karşısında çamur atma politikasının hedefine ulaşmadığını anlatan İpek, şöyle devam etti:

“GALİP AK PARTİ”
“Böyle olunca bu kez, bu menfaat ve ikbal grubu dediğim şahıslar, CHP adayı ile ‘ilçede MHP, büyükşehirde CHP’söylemini yaymışlardır. Ama daha orta yerde cemaat yoktur. Cemaat de ev ev dolaşıp, vatandaşların neden CHP’ye oy vermeleri gerektiğini anlatırken, ‘MHP zayıf olmasa onlara vereceğiz ama mecburuz CHP’ye oy vermeye’ söylemiyle anketlerde önde olan MHP’yi sonuncu göstermişlerdir. Fakat onların hesapları da çarşıya uymamıştır.
‘CHP’ye oy vereceğimize elimizi keseriz’ diyen kesim, ‘MHP’de zayıfmış’ diyerek kararlarını AKP’den yana kullanmışlardır.Aynı zamanda AKP’liler de ‘MHP, solcularla birleşti’ söylemini tüm köylerde kullanarak, sağ kesimi kendisinde toplamıştır. Hiç kimse ‘ben bu işte galibim’ diye düşünmesin. Çünkü tek galip ekmeğine yağ sürülen AKP’dir.”

“SON 10 GÜNDE ÇİRKİN OYUN OYNANDI”
“Seçimlerin son iki haftasına girilirken, bazı kamuoyu araştırma firmaları tarafından az bir fark ile ikinci, bazı kamuoyu araştırma firmaları tarafından da 4-5 puan farkla birinci sırada gösterilmemize rağmen, seçimin son 10 gününe girildiğinde, bizim üzerimize oynanan çirkin oyunlar, ortaya çıkan sonucun doğmasına neden olmuştur” diyen İpek, şöyle konuştu:
“Bu seçimler Türkiye’de olduğu gibi Denizli’de de yerel seçimlerin çok ötesinde farklı bir havada geçmiş, tüm çalışmalar Milliyetçi Hareket Partisi’nin başarısızlığı üzerine kurulmuş ve hazırlanan çirkin oyunlara ne yazık ki bizden bazıları da ayak uydurmuştur.

Hal böyleyken, düzgün ve temiz siyaset anlayışımızı hiçbir şekilde bozmadan yolumuza başımız dik, anlımız açık bir şekilde devam ettik. Denizli’ye, Denizliliye hizmet etme amacından hiç şaşmadan, hazırladığımız çağdaş projeler ile Denizli’yi şaha kaldırmayı hedefledik. Başka parti ve odakların yaptığı çirkin tezgahların benzerlerini kurmadık, aklımızdan dahi geçirmedik.

Şimdi zaman herkesin şapkasını önüne koyup düşünme, gelecekte benzer hataları yapmamak için, bu seçimlerde yapılan hataları iyi değerlendirme zamanıdır. Birlik, beraberlik ve toparlanma zamanıdır. Hem de çabuk toparlanma zamanıdır.”

MHP’li İpek, bundan sonrada Denizli’ye hizmet etmek adına her türlü siyasi ve sosyal platformda olacağını, yerel seçimlerde alınan sonuçların Denizli’ye olan sevgi ve bağlılığını kesinlikle zedelemediğini, “Önce Denizli” misyonuyla hareket etmeyi sürdüreceğini sözlerine ekledi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı