REKLAMI GEÇ

MHP’li Ayhan hükümete yüklendi

MHP’li Ayhan hükümete yüklendi

MHP Genel Başkan Yardımcısı Emin Haluk Ayhan, hükümeti eleştirerek, “(Sıfır sorun) dedikleri politikaların hiçbirinde tutarlı bir sonuç yoktur” dedi.

/ DENİZLİHABER / 13 Şubat 2012 Pazartesi, 17:27

Ayhan, partisinin Denizli Merkez İlçe Teşkilatı Kongresinde, iktidar partisinin ülkeyi doğru yönetemediğini ileri sürdü. MİT Müsteşarı Hakan Fidan’ın “Kck operasyonu” kapsamında ifadeye çağrılmasının, bunun bir göstergesi olduğunu iddia eden Ayhan, şunları söyledi: “Gerçekten sıkıntılı günler yaşıyoruz. ‘Terörü dünya önleyemedi ki biz önleyelim. Nerede son bulmuş ki burada son bulsun’ diyenler şimdi ne diyorlar acaba. Kimler gitti görüştü- Kimin adına görüştü- Oraya giden memur diyor ki, ‘Ben Başbakan’ın temsilcisiyim’. Şimdi de buna ‘devlet mi görüştü’ diyorsunuz- Devlet hayatı, sivil hayat, sözlediğiniz her söz, sizi bağlar. Eğer, ‘gömlek değiştirdik’ dediğiniz gibi şayet, ‘dün söylemiştim, bugün de bunu değiştiriyorum’ diyorsanız o olmaz.”

Ayhan, TBMM’de içtüzük değişikliği ile muhalefetin sesinin kısılmak istendiğini savunarak, “Bizim sesimiz kısılmaz. MHP 42 sene önce vardı. Bugün var, yarın var olacak” dedi. Hükümetin dış politikasını da eleştiren Ayhan, şunları kaydetti: “(Sıfır sorun) dedikleri her yerde problemli hale geldiler. Suriye ile müşterek Bakanlar Kurulu topluyorlardı. Şimdi savaş açacak hale geldiler. Irak’ta Müslümanlar katliama tabi tutulurken hiç vicdanınız sızlamadı mı- Irak’ın bugünkü mevcut başbakanının seçilmesinde, başbakan olmasında öncülük ediyorsunuz, bugün onlarla da düşman haline geliyordunuz. İran’la benzer problemler, füze kalkanı ile ortada. Sıfır sorun dedikleri politikaların hiçbirinde tutarlı bir sonuç yoktur.”

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı