REKLAMI GEÇ

Ayhan’dan iktidara yolsuzluk eleştirileri

Ayhan’dan iktidara yolsuzluk eleştirileri

Milliyetçi Hareket Partisi Genel başkan Yardımcısı ve Denizli Milletvekili Emin Haluk Ayhan, Ak Parti hükümetinin iktidarda kalmak için çırpınışlarının ülke ekonomisine ve millete zarar verdiğini söyledi. Ak Parti’yi iniş takımları açılmayan uçağa benzeten Ayhan, “İnşallah milletin üzerine düşmezler” dedi.

/ DENİZLİHABER / 30 Aralık 2013 Pazartesi, 12:31

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Denizli Milletvekili Emin Haluk Ayhan, yolsuzluk ve rüşvet iddialarının gündemden düşmediğini, AK Parti iktidarının yolsuzluk batağına gömüldüğünü ileri sürdü.

Ayhan, “AKP eşi görülmedik bir şekilde, simge olarak para sayma makinası ve ayakkabı kutuları ile sembolleşmiş, yolsuzluk batağının içine gömülmüş vaziyette çırpınmaya başlamıştır. Çırpındıkça ekonomi ve millet zarar görmekte, yandaşlar ise paniklemektedir. AKP, olayı yolsuzluktan yargıya doğru yönlendirmeye çalışmaktadır. Bu tür yolsuzluk olaylarıyla daha fazla gündeme gelmek istememektedir. Başbakan’ın şikayet ettiği yargı AKP’nin oluşturduğu yargıdır. Başbakan’ın deyimi ile Yeni Türkiye’nin yargısıdır. AKP, kendi eliyle kurduğu bu yargıdanbizzat kendisi vazgeçmeye çalışmaktadır. AKP kendi oluşturduğu emniyet kadrolarını da tasviyeye yönelmiştir. Çünkü sıranın kendine geldiğini anlamıştır. AKP, kendi oluşturduğu mekanizmaların kendisine kumpas kurduğunu iddia edecek hale gelmiştir” dedi.

“MİLLETİN ÜZERİNE DÜŞMESİN!”
Ak Parti iktidarını iniş takımları açılmayan, havada kalmış uçağa benzeten Ayhan, bir süre daha iktidarda kalma pahasına ülkeye zarar verildiğini belirterek, “Dış basında Türkiye ekonomisinin çakılması ile ilgili beyanlar açıkça yer almaya başlamıştır. AKP, şu anda tekerleri açılmayan havadaki uçak gibidir. Havada tekerlerin açılmadığını fark etmişlerdir Bu durumda yere inemeyeceğinin farkına varmıştır. Panik halindedirler. Tek çıkış yolunu havada uçuş süresini uzatmak olarak görmeye başlamışlardır. Yükleri atarak biraz daha havada kalma süresini uzatmaya çalışmaktadırlar. Boşalttığı yük istifa eden bakan ve milletvekilleridir. Ancak yetmemiştir. Düşerken başkalarına zarar vermemesi için milletin üzerine düşmesinin engellenmesi gerekir” diye konuştu.

“BAŞBAKAN AÇIKLASIN”
Ayhan, Başbakan’ın kendilerine komplo kurduğunu iddia ettiği dış ve iç güçleri belgeleriyle açıklaması gerektiğini ifade eden Ayhan, “Türkiye yolsuzluklarla hesaplaşmalıdır. Yolsuzluk olayı bir suçtur. AKP, bu olaya müdahil olan dış güçler kim ise onları da anlatmalıdır. Suçu da anlatmalıdır. Suçluyu da anlatmalıdır. İsim isim, kurum kurum, devlet devlet. AKP bundan da kaçmaktadır. AKP ve Hükümeti fiilen yargıyı çalışamaz duruma sokmak istemektedir. Çünkü içine düştüğü durumun bütün çıplaklığı ile ortaya çıkmasını istememektedir. Bu işin uluslararası boyutunu Sayın Başbakan kendisi anlatmalıdır. Kim kurmuştur bu komployu? Hangi kişi? Hangi kurum? Hangi ülke? Başbakan açıkça söylemelidir. Elindeki belgeleri de açıklamalıdır” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı