REKLAMI GEÇ

MHP’de 4 adaylı il kongresi

MHP’de 4 adaylı il kongresi

MHP Denizli İl Kongresi yapılıyor. Merkez Spor Spor Salonu’ndaki kongrede, dört aday il başkanlığı için yarışıyor.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 8 Şubat 2015 Pazar, 12:59

MHP Denizli İl Kongresi, Merkez Spor Salonu’nda yapılıyor. 601 delegenin oy kullanma hakkına sahip olduğu kongrede, il başkanlığı yarışı dört aday arasında geçecek. İl başkanlığı yarışı Ferudun Ünal, Öztürk Taştan, Mehmet Baylan ve Yasin Öztürk arasında geçecek.

KONGRE ÖNCESİ YÜRÜYÜŞ
MHP’liler, kongre öncesi mehter takımı eşliğinde Delikliçınar Meydanı’ndan Merkez Spor Salonu’na kadar yürüdü. Yürüyüşe MHP Genel Başkan yardımcıları Emin Haluk Ayhan ve Tuğrul Türkeş, il başkanı adayları ve partililer katıldı.

TÜRKEŞ DİVAN BAŞKANI
Kongrenin divan başkanlığını MHP Genel Başkan Yardımcısı Tuğrul Türkeş üstlenirken, katipliklere de Denizli Büyükşehir Belediye Meclis Grup Başkan Vekili Yusuf Garip ve Merkezefendi Belediyesi Grup Başkan Vekili Leman Kalkan seçildi.

BİRLİK MESAJI
İl Başkanı Ferudun Ünal, kongrenin açılış konuşmasında, “Bu kongre, MHP’nin iktidar kongresi olacaktır. Seçimin galibi kim olursa olsun, 7 Haziran genel seçimlerine birlik ve beraberlik içinde iktidarlık için çalışacağız” dedi. Ünal, konuşmasının ardından diğer il başkan adayları Öztürk Taştan, Yasin Öztürk ve Mehmet Baylan’ı kürsüye çağırarak partilileri birlikte selamladılar.

kongre-ic-1

“TÜRKİYE’DE YÖNETİLEMEME SORUNU VAR”
Kongrenin divan başkanlığı yapan Genel Başkan Yardımcısı Tuğrul Türkeş ise, Türkiye’nin en büyük sorunun işsizlik olduğuna dikkat çekerek, “Bugün işsizlik oranı yüzde 10’lara ulaşmıştır. Bu en önemli sorunumuzdur. Bu sorunumuz çözülmüş gibi parlamenter sistem mi? Başkanlık sistemi mi tartışması yapılıyor. Türkiye’nin yönetim sorunu yoktur. Türkiye’nin yönetilememe sorunu vardır” dedi.

Yönetim kurulunun faaliyet raporunun okunması ve diğer maddelerin görüşülmesiyle devam edecek kongre, il başkanlığı ve yönetim kurulu ile genel merkez delegelerinin seçilmesiyle tamamlanacak.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı