REKLAMI GEÇ

MHP’den istiklal marşı mesajı

MHP’den istiklal marşı mesajı

Milliyetçi Hareket Partisi Denizli İl Başkanı Ferudun Ünal, Denizli Milletvekili Emin Haluk Ayhan ve Denizli Belediye Başkan Adayı Ümit Bahtiyar, İstiklal Marşı’nın kabulünün 88. yıl dönümü nedeniyle ortak bir mesaj yayınladı. Mesajda, İstiklal Marşı’nın, kan ve ateşle imtihan edilen bir milletin; esirliğe, esir olmaya inat süren bir başkaldırının büründüğü bir yüce ruh halinin ulvi ifadesi olduğu belirtildi.

/ DENİZLİHABER / 11 Mart 2009 Çarşamba, 01:00

İstiklal Marşı’nın kabulünün 88. yıl dönümü nedeniyle, Milliyetçi Hareket Partisi Denizli İl Başkanı Ferudun Ünal, Denizli Milletvekili Emin Haluk Ayhan ve Denizli Belediye Başkan Adayı Ümit Bahtiyar ortak bir mesaj yayınladı. Mesajda şu cümlelere yer verildi:

“İstiklal marşımız, Türk tarihinin en sancılı günlerinde, öldüğü sanılan bir milletin yeniden dirilme azminin özetidir. İstiklal Marşımız, kan ve ateşle imtihan edilen bir milletin; esirliğe, esir olmaya inat süren bir başkaldırının, büründüğü bir yüce ruh halinin ulvi ifadesidir. Bu ulvi ifade, bu eksiksiz özet; bundan tam 88 yıl önce, küçük bir bozkır kentinin, bir milletin kaderini yüklenmeye baş koyduğu bir günde, 12 Mart’ta, Türk Milleti’nin, bağımsızlık ifadesinin değişmez ve sarsılmaz metni olarak milli hayatımıza girmiştir. Türk Milleti’nin en zorlu zamanlarında, işgal altında zulüm gördüğü bir tarihi iklimde, zulme karşı sessiz durmamayı doğuştan bir vazife bellemiş nesillerin ruh ifadesi olan bu yüce metin; savaşların, felaketlerin ortasında, çileyle, acıyla pişmiş bir neslin ruhani andı halindedir. Ruhani bir ant olarak, dünün şanlı ve muzaffer nesillerinden bugünün milyonlarca, teslim olmaz, baş eğmez Türk milletinin asil gençliğine emanet bırakılan bu hikmetli metin, zaferin sahibi bir neslin içinden gelen bir şahsiyetin ellerinde ilahi ilhamlara mürekkepten kâğıda, gönülden dile dökülmüş ve elbette bir milletin vicdanına nakış nakış işlenmiştir. Bu vesileyle, İstiklal marşımızın kabulünün 88. yılına girildiği şu günde bir kez deha, bu dizelere can veren Mehmet Akif’i ve Akif’in dizelerinde unutulmazlığa kavuşan isimsiz kahramanları yad ediyor, minnet ve şükranla anıyoruz.”

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı