REKLAMI GEÇ

MHP’Lİ BAHTİYAR “İLK ÜÇ MADDE DEĞİŞTİRİLEMEZ“

MHP’Lİ BAHTİYAR “İLK ÜÇ MADDE DEĞİŞTİRİLEMEZ“

MHP Denizli Milletvekili Adayı Ümit Bahtiyar, “Anayasa değişiklikleri konusunda, önemli çekincelerimiz var. Biz MHP olarak ilk üç madde üzerinde yapılacak herhangi bir değişikliği kabul etmiyoruz ve mevcut iktidar bu konuda bir garanti vermiyor” dedi.

/ DENİZLİHABER / 31 Mayıs 2011 Salı, 11:09

Seçim çalışmalarını ara vermeden sürdüren Milliyetçi Hareket Partisi Milletvekili Adayı Ümit Bahtiyar, Denizli’nin ilçe, belde ve merkezinde ayak basmadık yer bırakmıyor. Çalışmalar sırasında halkın yoğun ilgisiyle karşılanan Bahtiyar, son olarak, gündemden hiç düşmeyen Anayasa değişiklikleri ile ilgili görüşlerini aktardı. Bahtiyar, “Anayasa değişiklikleri konusunda, önemli çekincelerimiz var. Biz MHP olarak ilk üç madde üzerinde yapılacak herhangi bir değişikliği kabul etmiyoruz ve mevcut iktidar bu konuda bir garanti vermiyor” dedi.

“Anayasa değişikliğinin içeriğini açıklamıyorlar”
Seçim çalışmaları kapsamında Denizli’nin her köşesini gezen Milliyetçi Hareket Partisi Milletvekili Adayı Ümit Bahtiyar, gündemden hiç düşmeyen Anayasa değişiklikleri ile ilgili yaptığı açıklamada, Milliyetçi Hareket Partisi olarak bu konuda kesin bir duruşları olduğunu ve ilk üç maddeden taviz vermeyeceklerini söyledi. Bahtiyar, “Mevcut iktidar sürekli anayasa değişikliğinden bahsediyor ama bu değişikliğin içeriği ile ilgili her hangi bir bilgi vermiyor. Böyle olmaz. Eğer, toplum sözleşmesi niteliğinde olan bir metinde değişiklik yapılmak isteniyorsa, bu toplumun tüm kesimlerinin görüşü alınarak yapılmalı. Bizde süreç böyle işletilmiyor. Sürekli anayasa değişikliği diyorlar ama değişikliğin nasıl yapılacağı konusunda kimseye bilgi vermiyorlar. Ne, halk biliyor ne de sivil toplum kuruluşları. Hatta kendi milletvekilleri bile bilmiyor” dedi. Bahtiyar, bu durumun kuşku verici olduğunu söylerken, “Bir anayasa değişikliği konusunda toplum bilgilendirilmiyorsa, bunun altında başka bir şey aranmalı” dedi.

“İlk üç madde üzerinde değişiklik yapılamaz”
Milliyetçi Hareket Partisi Milletvekili Adayı Ümit Bahtiyar, Anayasa’daki ilk üç maddenin bu ülkenin yapıtaşı olduğunu ifade ederek “İlk üç madde, bu ülkenin kimliği niteliğindedir. Dili, bayrağı, başkenti, marşı, üniter, laik ve sosyal bir hukuk devleti olduğu bu ilk üç maddede belirlenmiştir. Bu maddelerde yapılacak herhangi bir değişiklik, önemli sorunlara neden olur. İşte biz parti olarak bu maddelerde yapılacak değişikliği kabul etmiyoruz. Ama mevcut iktidarın yaptığı açıklamalarda da bugüne kadar bu konuda bir garanti verdiğini görmedik. Hatta Bülent Arınç, Cumhuriyet dışındaki maddelerde değişiklik yapılabileceğini söyledi” dedi.

“Bu yüzden MHP’yi mecliste istemiyorlar”
MHP’nin Türkiye Cumhuriyeti’nin üniter yapısı ve kimliğiyle ilgili duruşunun net olduğunu dile getiren Milliyetçi Hareket Partisi Milletvekili Adayı Ümit Bahtiyar, “Bu durum, mevcut iktidar ve çevresini rahatsız ediyor. Bu nedenle MHP’nin meclise girmesini istemiyorlar ” dedi. Ancak, oynanan oyunların tutmadığını dile getiren Bahtiyar, her zaman olduklarından daha güçlü bir şekilde meclise gireceklerini ifade etti.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı