REKLAMI GEÇ

MHP’li Birtürk o sözlere açıklık getirdi: Tamamen mizahiydi, haberde yer verilmesi etik değil

MHP’li Birtürk o sözlere açıklık getirdi: Tamamen mizahiydi, haberde yer verilmesi etik değil

MHP İl Başkanı Cafer Birtürk, İl Genel Meclisi’nin son dönem üyeleri buluşmasında söylediği, “Ben Allah’tan bir dilek diliyorum. Pamukkale Belediye Başkanı Sayın Hüseyin Gürlesin’e 5 yıl daha bu görevi nasip etsin” sözüne açıklık getirdi. Bu sözleri söylediğini kabul eden Birtürk, “Tamamen mizahi bir yaklaşımdı, haberde yer verilmesi etik değil” dedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 17 Ekim 2017 Salı, 19:44

MHP İl Başkanı Cafer Birtürk, İl Genel Meclisi’nin son dönem üyeleri buluşmasında sarf ettiği sözler ile ilgili açıklama yaptı. Denizlihaber.com’a konuşan Birtürk, sözlerinin arkasında durdu, “Bu laflar bana ait” dedi.

“TAMAMEN MİZAHİYDİ”
Yemekte yaptığı konuşmanın tamamen mizahi içerikli olduğunu ve bu buluşmaların sürmesi açısında yaklaştığın belirten Birtürk, “Benim sözlerim tamamen mizahi bir yaklaşımdı. 3.5 yıldır belediyenin imkanlarını kullanan Gürlesin, bu buluşmaları da organize ediyor. Ben de birlikteliğin sürmesi açısından tamamen mizah içeren bir konuşma yaptım. Benden sonra söz alan Halil Pekdemir de ‘Gürlesin yeniden başkan seçilir ya da seçilemez. Ama bu birliktelik devam etmeli, masrafları ben karşılarım’ tarzında bir konuşma yaptı” dedi.

“ADAY OLSUN DESTEKLERİM ANLAMI ÇIKARILAMAZ”
Sözlerinden “Hüseyin Gürlesin yeniden aday olsun, onu desteklerim, yürüsün arkasından giderim” anlamının çıkarılmaması gerektiğini belirten Birtürk, bunun haber anlamında bir gerçeklik payının olmadığını, Pamukkale Belediyesi tarafından bülten haline getirilmesinin de etik olmadığını ifade etti.

“İKİ YIL BİRLİKTE HİZMET ETTİK”
İl Genel Meclisi’nde iki yıl Gürlesin ile birlikte hizmet ettiklerini anlatan Birtürk, “Ben MHP’nin başında, o AKP’nin başında 2 yıl çalıştık. Yeri geldi hizmet için çatır çatır muhalefet yaptık, yeri geldi halkın yararına olan hizmetlerde destek verdik” dedi.

“PAMUKKALE’YE MHP BAYRAĞINI DİKECEĞİZ”
MHP’nin 2019’da yapılacak seçimlere iddialı hazırlandığını belirten İl Başkanı Birtürk, “2019’da MHP’nin Pamukkale Belediye Başkan adayı çıkacak ve biz de kazanmak için elimizden geleni yapacağız. Kaybettiğimiz belediyeleri alacağız. Pamukkale’de de iddialıyız. MHP’nin bayrağını Pamukkale’ye dikmeye kararlıyız” dedi.

SİYASİ RANT DEVŞİRME TELAŞI MI?
Cafer Birtürk’ün anlatımlarıyla çok samimi bir ortamda, şakalar ve mizahi yaklaşımlarla süren toplantıda sarf edilen sözlere Pamukkale Belediyesi tarafından hazırlanan basın bülteninde yer verilmesi “siyasi rant elde etme telaşı mı? sorusunu gündeme getirdi. Aynı bültende Birtürk’ün sözlerine yer verilirken, Halil Pekdemir’in “Gürlesin seçilmese de masrafları ben üstlenirim” sözlerinin bulunmaması da siyasi rant çabası iddialarını güçlendirdi.

O BÖLÜMLER DAHA SONRA ÇIKARILDI
Pamukkale Belediyesi’nden geçilen düzeltme bülteninde ise Cafer Birtürk’ün sözlerinin çıkarıldığı ve yeniden servis edildiği gözlendi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı