REKLAMI GEÇ

MHP’li İpek, “İlçe ve beldelerde doktor yok”

MHP’li İpek, “İlçe ve beldelerde doktor yok”

MHP Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Ali İpek, seçim çalışmasına Acıpayam ve köylerinde devam etti. Ali İpek, ilçe ve belde hastanelerinde doktor bile olmadığını vurgulayarak, “Köyden ilçeye bir iğne yaptırmak için 50 TL harcayan yaşlı var” dedi.

/ DENİZLİHABER / 5 Mart 2014 Çarşamba, 14:08

Seçim çalışmalarını Acıpayam ve köylerinde sürdüren MHP Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ali İpek, burada seçmenleriyle buluştu.

Belde ve ilçe hastanelerinde doktorun bile olmadığını dikkat çeken Ali İpek, “Bir çok ilçe ve belde hastanesinde doktor yok. Hele köylerde doktor değil, iğne vuracak ebe, hemşire yok. Köyden ilçeye bir iğne yaptırmak için 50 TL harcayan yaşlı var. Köylerdeki yaşam şartları her geçen gün kötüye gittiği için artık kimse köylerde yaşamak istemiyor. Sağlık ocaklarına atanan ebeler köyde durmuyor. Bizler bu sebeple önce köyler dedik” diye konuştu.

“HEM HAREKET HEM BEREKET GELECEK”
Kalkınmayı ilçe ve köylerden başlanacağını vurgulayan Ali İpek, İlçe turizmi sayesinde Denizli ilçelerinin Türkiye çapında tanınırlık oranlarının artacağını ve Türkiye’nin her yerinden zaman içinde turist gelmeye başlayacağını ifade etti. İpek, “Turizm sadece deniz, kumsal ve güneş ile olmuyor. Bunlar önemli turizm faktörleri olabilir. Ama doğa ve tarihi turizmine olan ilgi her geçen gün artarken, Denizli ve ilçeleri de bundan nasibini almalı” dedi.

face twit

İpek Denizli’nin doğa ve tarih turizmi açısından oldukça zengin olduğunun altını çizerek, şunları söyledi: “Bizler ilçe turizmini hedeflerken, kent merkezinde yaşayanlarda, ilçelerde yaşayanlarda bütün ilçelere gidebilecek ve buralardaki tarih ve doğa güzellikleriyle buluşabilecek dedik. İlçelerimize konaklamak için yerler yapılacak. Denizli insanı önce kendi ilçelerini gezecek, öğrenecek.

Orada 2-3 gün kalabilecek. İlçelerimizdeki esnafımızda, vatandaşımız da, gelen turistlere yöresel ürünlerini, yiyecek içeceklerini, el işlerini, tarihi ve doğa güzelliklerini sunacak, tanıtacak. Bu şekilde başta ilçeler arası olmak üzere daha sonra diğer illerden ve yurt dışından turistler Denizli’nin ilçelerine gelecek. Kalkınma böyle başlayacak. Hem hareket hem bereket olacak. Bunları yapmak zor değil. Bir çok hibe ve kredili programlar var. Girişimci vatandaşlarımızla birlikte, bizlerde bu çalışmaları yapacağız.”

“KÖYLÜ ÜRETTİĞİNİ SATABİLECEK”
Köylünün ürettiği her ürünün neredeyse kendi elinde kaldığını, bu yüzdende üreticinin ciddi ekonomik bir darboğazda olduğunu belirten İpek, “Bakıyoruz her ilçemizde, bu yılın mahsulleri para etmemiş, tüccar vadeli almış. Mazot parasını kurtarmayan rakamlarda verilen emekler boşa gitmiş. Büyükşehir olduysan, eğer o mahallede senin yükümlülüğündeyse bu vatandaşın mahsulü de bizim derdimiz olacak. Belediye olarak pazarla ve satış ekiplerimiz ile tüccarlar ile sağlam temaslar kurulup ürünler değerinde alınıp satılacak. Biz bunları yapabilecek güçteyiz. Belediyecilik hizmet işidir. Hizmet etmek yerine vatandaşa çile çektirirseniz, günü geldiğinde o vatandaş sizden bunun hesabını sandıkta sorar” dedi.

ali-ipek-kimdir-anons

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı