REKLAMI GEÇ

MHP’Lİ KESKİN GENÇLERLE BİR ARAYA GELDİ

MHP’Lİ KESKİN GENÇLERLE BİR ARAYA GELDİ

Seçim çalışmalarını sürdüren MHP Denizli milletvekili adayı Ali Keskin, gençlerin ve öğrencilerin uğrak yeri olan üniversite kampüsü çevresindeki kafeleri ziyaret ederek, MHP iktidarında işsiz gençlere, öğrencilere ve genç girişimcilere yapacakları yardımlar, teşvikler ve uygulanacak projeler hakkın

/ DENİZLİHABER / 7 Haziran 2011 Salı, 16:31

MHP iktidarında yılda 700 bin işsize iş sağlanacağını belirten Ali Keskin, “Muhtaç ailelerden en az bir kişi işe yerleştirilecek. İşsizlik ödeneği süresi uzatılacak ve miktarı yükseltilecek. Sigortalı bir çalışanı olmayan bütün yoksul ailelere asgari ücretin yarısı kadar yaklaşık 415 lira Aile Sigortası Yardımı yapılacak. Aile Sigortası Yardımı öncelikle ev kadınlarına yapılacak. Ev kadınlarına ayda 200 lira Pozitif Yaşam Desteği verilecek” dedi.

İstihdam esaslı teşvik politikalarına ağırlık verileceğini kaydeden Keskin, “İlk ve ortaöğrenimdeki muhtaç öğrenciler için her ay 50 lira Eğitime Destek Yardımı, her öğrenciye ayda 30-55 lira arasında değişen Şartlı Nakit Yardımı, ilköğretim okulu öğrencilerine ayda 45 lira Beslenme Yardımı yapılacak. Gençlerin devletin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğünü ortadan kaldırmayı hedefleyen unsurlara karşı milli değerlerle donanımlı olarak yetişmeleri sağlanacak” diye konuştu.

Bilimsel bir anlayışla çalışacak gençlik merkezlerinin kurulacağını, kolay para kazanmaya eğilimli, niteliksiz, birikimsiz, erdem yoksunu insanların gençliğe örnek gösterilmesinin önüne geçileceğini ifade eden Ali Keskin, şunları söyledi:”Sinema ve televizyon gibi popüler araçlar vasıtasıyla çalışkan, azimli, vatansever, ufuk sahibi ve ahlaklı insanların ideal olarak sunulması sağlanacak. Öğrencilere ilköğretim süresince beslenme desteği verilecek. Ortaöğretim ve üniversite öğrencilerine burs ve kredi ile karşılıksız barınma kredisi verilecek. Öğrencilere çağdaş standartlarda barınma imkanları oluşturulacak. Barınma anlamında hiçbir öğrenci açıkta bırakılmayacak. Yoksul öğrenciler kamu yurtlarında ücretsiz barınacak. Yüksek öğretim öğrencilerine aylık 100 lira Barınma Kredisi verilecek. Öğrenim kredilerinin geri ödemesi, iş bulunamaması halinde işe başlayana kadar ertelenecek. Kendi işini kurmak isteyen üniversite ve mesleki eğitim mezunu gençler desteklenecek. İş kurmak isteyen gençlere faizsiz kredi verilecek.”

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı