REKLAMI GEÇ

MHP’li Öztürk’ten, AK Partili Filiz’e sert yanıt

MHP’li Öztürk’ten, AK Partili Filiz’e sert yanıt

MHP İl Başkanı Yasin Öztürk, AK Parti İl Başkanı’nın partisine yönelik açıklamalarına tepki gösterdi. Genel Başkanları Devlet Bahçeli’nin koalisyonun kurulamamasıyla ilgili açıklamalarını hatırlatan Öztürk, Başbakan Davutoğlu’nun 4 maddelik şartlarını kabul etmediği için koalisyonun oluşmadığını söyledi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 17 Ekim 2015 Cumartesi, 17:13

AK Parti İl Başkanı Necip Filiz, MHP Lideri Devlet Bahçeli’yi uzlaşmaya dayalı siyasetten uzak durmak ve gerektiğinde sorumluluk almaktan kaçmakla suçlamıştı.

Filiz’in açıklamalarına MHP İl Başkanı Yasin Öztürk’ten sert bir yanıt geldi. AK Parti İl Başkanı’nı devlet yönetimiyle ilgili ahkam kesmekle eleştiren Öztürk, “AK Parti’nin koalisyon görüşmeleriyle ilgili olarak kamuoyunu doğru bilgilendirmediğini söyledik. Sayın Bahçeli, koalisyon protokolünden bakan sayılarına kadar tüm hazırlıklarını tamamladıklarını; ancak Davutoğlu’nun MHP’nin koalisyon için teklif ettiği 4 maddeyi kabul etmediğini söyledi. Üstüne basa basa tekrar ediyorum. Bizim 4 şartımız hala geçerlidir. Bu 4 şart milletimizin âli menfaatleri için gerekli zorunluluktur. Biz neye hayır demişiz?

Azınlık hükümetine hayır demişiz. Çünkü çoğunluğun temsil edilmediği bir hükümet pamuk ipliğine bağlıdır. Milletimizin vermediği tek başına hükümet olma yetkisini biz mi verse idik” dedi.

Erken seçime hayır dediklerini, seçimin güvenli bir ortamda yapılmasının mümkün olmadığını ifade ettiklerini belirten Öztürk, “Seçim hükümetinde görev almaya hayır demişiz. HDP ile bir araya gelmektense hayır demeyi uygun gördük. Ankara’daki terör saldırısından sonra Başbakan randevu istediğinde vesayet altında olan başbakanın icra konusunda kararlı ve ilkeli davranmayacağını biliyorduk. Iğdır’da ve Dağlıca’da terör olaylarında milli yas ilan edemeyenlerin göstermelik yaslarını da kabul etmemiz mümkün değildir.

Sizler 32 gün CHP ile yaptığınız görüşmelerden sonra bize geldiğinizde zaten meclisi erken seçim için toplantıya çağırmıştınız. MHP’nin gelişmeler doğrultusunda nelere ‘hayır’ dediklerini teker teker saydık. Bunları çok net olarak Başbakana Sn. Genel Başkanımız ifade etti” diye konuştu.

Millet menfaatleri için 4 madde ortaya koyduklarını ve bunun arkasında olduklarını anlatan Öztürk, “Birincisi Anayasa’nın ilk 4 maddesinde içten bağlılık ve saygının şartı esasımızdır. İkincisi çözüm sürecinin tümüyle tasfiyesi beklentimizdir. Çözüm buzdolabında ise fişinin çekilerek bozulmaya terk edilmesidir. Üçüncüsü 17-25 Aralık vakasında ucu kime dayanırsa dayansın üzerine gidilmesi isteğimizdir. Dördüncüsü Cumhurbaşkanı’nın meşru ve hukuki görevinin yanında istikrarlı bir koalisyon arayışındayız. Bizlerin 4 şartını kabul edemeyeceklerini söyleyen Sayın Başbakan içerde söylediği düşüncelerini dışarıya yansımamasını isteyip dışarı çıktığında da her şeye hayır diyorlar diyerek toplumu aldatıyor” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı