REKLAMI GEÇ

MHP’li başkanlardan Gülen açılımı

MHP’li başkanlardan Gülen açılımı

Denizli’de MHP’nin Kale Belediye Başkanı İsmail Yarımca ve Kızılcabölük Belediye Başkanı Abdukladir Uslu, ABD’nin Pensilvanya Eyaleti’nhe giderek Fethullah Gülen’i ziyaret etti. 2 başkanın bu ziyareti, yerel seçimler öncesi seçim bölgelerinde cemaat oylarına da talip olduğu yorumuna neden oldu.

/ DENİZLİHABER / 25 Şubat 2013 Pazartesi, 18:06

Denizli’nin Kale İlçesi Belediye Başkanı İsmail Yarımca MHP’li partidaşı Kızılcabölük Belediye Başkanı Abdulkadir Uslu’nun geçtiğimiz günlerde ABD’nin Pensilvanya Eyaleti’ne giderek Fethullah Gülen ile görüştükleri ortaya çıktı. Haberin kaynağı Denizli Gazetesi…

Başkanlar iş gezisi kapsamında gittikleri ABD’de Gülen’i de ziyaret ettiklerini doğruladı.

MHP’den 2014 yerel seçimlerinde Kale’ye yeniden aday olması beklenen Yarımca ve belediyesi kapatılacak olması nedeniyle MHP’nin Tavas’tan aday göstermeyi düşündüğü öne sürülen Abdulkadir Uslu’nun Gülen ziyareti farklı yorumlara neden oldu.

Bazı kesimler iki ismin Ak Parti’ye geçeceği yorumunda bulunurken, bu ziyaret kentte genel olarak 2 başkanın önümüzdeki yerel seçimlerde cemaat oylarına da talip olduğu yorumuna neden oldu.

Kale Belediye Başkanı İsmail Yarımca, ziyaretin tamamen a-politik bir ziyaret olduğunu söyledi. “Ne siyasi amaçla gittik, ne siyaset konuştuk” diyen Yarımca, “Ziyaretemizin politika ile ilgisi yok. Bizlerin görüşleri, inançları, yapıları belli. Devlet İmralı’yla görüşüyor sorun yok da bizim Gülen’le görüşmemiz mi sorun. Kimse bu ziyaretin arkasında kendince bir şeyler aramasın” dedi.

KALE VE TAVAS KRİTİK
Ak Parti’nin son genel seçimlerde en çok oy aldığı ilçeler arasında yer alan Kale ve Tavas İlçeleri’nde muhafazakar oylar siyasi partiler için çok büyük önem taşıyor. Kale’de aday olması halinde seçimi kazanacağına kesin gözüyle bakılan İsmail Yarımca’nın Gülen ziyareti bu nedenle siyasi çevrelerce, oy oranını yükseltmek şeklinde yorumlanıyor.

Öte yandan MHP’nin bir başka önemi ismi olan Abdulkadir Uslu’nun ise, 2014 yerel seçimlerde partisi tarafından Tavas Belediye Başkan Adayı gösterilmek istendiği kulislerde geçen önemli iddiaların arasında. Belediye başkanlı döneminde hem yaptığı çalışmalar hem açıklamayla medyada en çok yerel alan belediye başkanlarından biri olan Abdulkadir Uslu’nun güçlü ve etkili politikası nedeniyle Tavas’ta Ak Parti’yi zorlayabileceği iddiaları mevcut. Uslu’nun bu Gülen ziyareti ise, Tavas’taki Gelen sempatizanlarının düşüncelerini etkileyecek cinsten.

Yorumlar

zafer güner   -  Bağlantı 28 Şubat 2013, 01:20

Ne günlere kaldık.

zafer   -  Bağlantı 26 Şubat 2013, 10:57

Orada kalıp hiç gelmeseydiniz çok daha iyi olurdu.Ziyaret edecek adam mı kalmadı memlekette!…

ahura mazda   -  Bağlantı 25 Şubat 2013, 18:31

Bakara120 – Sen onların dinlerine tabi olmadıkça ne yahudiler, ne de hıristiyanlar senden asla hoşnud ve razı olmayacaklar. De ki, gerçekten de Allah’ın hidayeti, hidayetin ta kendisidir. Şânım hakkı için, sana vahiyle gelen bu kadar bilgiden sonra, kalkıp da onların arzu ve heveslerine uyacak olursan, sana Allah’dan ne bir dost bulunur, ne de bir yardımcı.
Fatiha5 – Ancak sana ederiz kulluğu, ibadeti ve ancak senden dileriz yardımı, inayeti. (Ya Rab!).
……………………………
Bu aşamada ABD NATO AB bizim dostumuz değil sayın Hoca Efendi

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı