REKLAMI GEÇ

Nevruz ayrılık unsuru değildir

Nevruz ayrılık unsuru değildir

MHP Denizli İl Başkanı Zafer Kaplan, Nevruz’un ayrılık unsuru olarak takdim edilmeye çalışılmasının yanlış olduğunu belirtti.

/ DENİZLİHABER / 22 Mart 2012 Perşembe, 11:49

MHP’li Kaplan, yaptığı yazılı açıklamada, Nevruz’un Türk milletinin birlik ve beraberlik duygularının perçinleyen bir gün olduğunu kaydetti.

Baharın müjdecisi Nevruz’un istismar edilmemesi gerektiğini belirten Kaplan, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Maalesef son yıllarda birtakım bölücü hainler Nevruz bayramını bir terör ve kargaşanın yaşandığı, bölücü ve etnik ayrımcılığın dile getirildiği gün olarak dillendiriyor. Nevruz, Türk dünyasının kuzeyinden güneyine, batısından doğusuna kadar uzanan coğrafyada yaşayan toplulukların pek çoğu tarafından Yaygın olarak kutlanan bahar bayramıdır. Eldeki tarihi kaynaklardan hareketle en eski Türk adetlerinden, bayramlarından biri olduğu kesinleşmiştir. Nevruz bayramının, ayrılık unsuru olarak takdim edilmeye çalışılması yanlıştır. Nevruz Bayramı, binlerce yıldır yanan bir ateştir. Bundan sonra da yanmaya devam edecektir”

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı