REKLAMI GEÇ

O ömrünü Türk İslam davasına vakfetti

O ömrünü Türk İslam davasına vakfetti

MHP Denizli İl Başkanı Zafer Kaplan, eski genel başkanları Alparslan Türkeş’in 80 yıllık ömrünü Türk-İslam davasına vakfettiğini bildirdi.

/ DENİZLİHABER / 4 Nisan 2012 Çarşamba, 14:11

MHP’li Kaplan, Alparslan Türkeş’in ölümünün 15. yıldönümü nedeniyle yaptığı yazılı açıklamada, Türkeş’in, Türk dünyasının lideri, Ülkücü Hareket’in kurucusu, Türk milliyetçiliğinin efsane ismi olduğunu ve 4 Nisan 1997’de Hakk’a yürüdüğünü belirtti.

Türkeş’in Türk-İslam aleminde milyonlarca yüreğin saygısını ve sevgisini kazandığını belirten Kaplan, “Başbuğumuzun fikirlerine ve mücadelesine gösterilen hürmet ve takdir, her geçen gün daha çok artmıştır. Hayatının her kademesinde, ülkesine ve milletine hizmet etmiş, yetiştirdiği yüz binlerce genci, bu kutsal mücadelenin saflarına, aşk ile iştirak ettirmiştir. Türk-İslam ülküsünü ve Türk milliyetçiliğini, sadece vicdan ve fikir boyutunda savunulan değerler olmaktan çıkartmış, onların icrasına zemin oluşturmuş, bu kutlu fikirleri siyasi ve sosyal zeminde geniş bir vizyonla temsil etmiştir. Gelecek seçimlerin kaygısından öte bir ufukla gelecek nesillerin inşa sancısını çekmiş, aldığı nefeste, attığı adımda bunun azminde ve idealinde olmuştur. Merhum Alparslan Türkeş, Cenabı Allah’ın rızası yolunda, 80 yıllık ömrünü Türk-İslam davasına vakfederek ‘Bir Türk milliyetçisi nasıl olmalıdır’ın cevabını, tarihin altın sayfalarına işlemiştir” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı