REKLAMI GEÇ

Sakın Babama Sığınmayın!

Sakın Babama Sığınmayın!

MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Tuğrul Türkeş, iktidar milletvekillerinin “Alparslan Türkeş yaşasaydı, çözüm sürecine destek olurdu” sözlerine, “Bugüne kadar Adnan Menderes ve Turgut Özal’ın çizgisinde olduklarını söyleyenler, çaresiz kalınca Alparslan Türkeş’e sığınıyorlar” dedi.

/ DENİZLİHABER / 6 Nisan 2013 Cumartesi, 15:04

Ramazan ÇETİN/DENİZLİ, (DHA)

Tuğrul Türkeş, babası merhum Alparslan Türkeş için Denizli’de düzenlenen yemekli mevlide katıldı. Tuğrul Türkeş’e, MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Denizli Milletvekili Emin Haluk Ayhan eşlik etti. Tuğrul Türkeş, burada gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

“YANLIŞTAN VAZGEÇİLSİN”
Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Tuğrul Türkeş, “İktidar milletvekilleri, merhum Alparslan Türkeş’in yaşasaydı bu sürece destek verirdi diye açıklama yapıyor” bunu nasıl karşılıyorsunuz sorusuna şu yanıtı verdi:

“Bu açıklamalara verebileceğim en hafif cevap cahilcedir. Bu sözler AKP’nin fikri bir açmaz içinde olduğunu gösteriyor. İktidar kendisini anlatırken, merhum Adnan Menderes ve Turgut Özal’a dayandığını söylüyor. Ancak fikri çaresizlik içinde kaldığında da Alparslan Türkeş’in sözlerine sığınacaksın. MHP bu konuda merhum Alparslan Türkeş’in çizgisini sürdürmektedir. Eğer AKP’li vekiller, yöneticiler, Türkeş yaşasaydı ne yapardı diye merak ediyorlarsa bugünkü MHP’ye baksınlar ve derhal bu yanlıştan vazgeçsinler.”

“KANUN İHLALİ YAPILIYOR”
Tuğrul Türkeş, siyasi iktidarın çözüm süreci adı altında terörist başı ile görüştüğünü belirtip, “Bu görüşmelerin ardından terörist başının istekleri doğrultusunda bir takım faaliyetler yürütülüyor. Bu isteklerden bir tanesi de Meclis’te bir komisyon kurulması isteği oldu” dedi. Meclis Başkanı’nın daha önce bu olayın hükümetin işi olduğunu, Meclis’le ilgisinin bulunmadığını söylediğini kaydeden Tuğrul Türkeş, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Ancak buna rağmen iktidar kendi yaptığı yanlışlara, kendi hukuk ihlallerine ortak aramak adına bir dizi çalışma yapıyor. Bununla birlikte Akil Adamlar adı altında 1919 yılındaki Heyet-i Nasiha’ya benzeyen bir ekip teşkil etmiştir. Akil adamlar grubunun meşrepleri, menşeileri itibariyle baktığınızda bu çalışmaya çok uygundur. Bu süreçte bir çok kanun ihlali yapılıyor. Devletin kesesinden bunlar nasıl seyahat edecekler. Bunların masrafları neresi tarafından karşılanacak? Bunlar çalışmaları için bedel de alacaktır. Bunlar halkın dikkatinden kaçırılıyor. Milli devletten ödenecek para ile AKP propagandistleri bölgelere dağıtılıyor. AKP’nin yanlışında toplumu ikna etmek için bir dizi propagandist tespit edilmiştir.”

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı