REKLAMI GEÇ

Önlem alınmazsa, facia daha da büyüyecek

Önlem alınmazsa, facia daha da büyüyecek

Milliyetçi Hareket Partisi Denizli Milletvekili Emin Haluk Ayhan, ekonomik krizin ülkemize ağır hasar vermeye devam ettiğini belirterek, “Hükümet önlem almazsa işsizlik faciasının kapsamı daha da genişleyecek” dedi.

/ DENİZLİHABER / 23 Nisan 2009 Perşembe, 00:00

Ekonomik krizin, Türkiye ekonomisinin bütün göstergelerine ağır bir hasar vererek, üretim yapısını tahrip ettiğini belirten MHP Denizli Milletvekili Emin Haluk Ayhan, “Şüphesiz krizin süresi ve şiddetinde; ekonomik sistemin özellikleri ve mukavemeti kadar, uygulanan ekonomi politikalarıyla uyumlu ve siyasi iktidarın olayları algılama ve anlama becerisi de etkilidir. Hükümetin elindeki ekonomiyi denetleyici ve yönlendirici politika aletlerinin bulunması krizi sınırlarken, bundan çıkışa da kolaylaştırabilecektir. Ancak, AKP hükümetinin elindeki imkân ve araçları krizin sevk ve yönetiminde bu zamana kadar yeterince kullanmamış olması, krizi halının altına süpürmeye çalışması, sorunları daha da büyütmüş ve bugün içinden çıkılmaz bir aşamaya getirmiştir” dedi.

< ?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

Krizle mücadelenin olmazsa olmazı olarak görülmesi gereken güven olgusunun bugün itibariyle aşırı yıprandığını ve kaybolmaya yüz tuttuğunu belirten Ayhan, “Bu itibarla çiftçimizden, esnafımıza, memurumuzdan işçimize kadar, geniş toplum kesimlerinin hükümete itimadı kalmamıştır. Milletimizi sözle ve hamasetle avutmaya çalışan Başbakan Erdoğan, bir zoru başarmış ve 6.5 yıllık iktidarında hiçbir şey yapmamıştır. Çiftçimizin ürünü para etmemiş, sattığı borcuna dahi yetmemiştir.  Esnafımızın rafları boş kalmış, ekmek parasını dahi kazanamayacak bir duruma gelmiştir.  Memurumuz, maaşıyla en temel ihtiyacını bile karşılayamaz olmuştur. Emeklimiz ise içler acısı bir hayat standardına adeta mahkûm edilmiştir” dedi.

‘Kaybedecek zaman kalmadı’

AKP’nin dağınık ve savruk yöntemlerle krize karşı koyamayacağını anlaması gerektiğini kaydeden Ayhan, “Yıllardan beri kemer sıkarak bedeli en çok ödeyen aziz millet fertleri, ekonomide şu an ihtiyaç duyulan güven sarsıntısının giderilmesi için gerekli çabayı göstermekten haklı olarak çok uzaktırlar. Yeni sorunlara, yeni çözüm yolları inşa etmenin vaktinin geldiği düşünüldüğünde, sorumluluk sahibi siyasi iradenin israf edilecek bir anı bile olmayacaktır” diye konuştu.

Hem küresel konjonktürdeki olumsuzlukla, hem de hükümetin vurdumduymazlığı karşısında ekonomik krizin daha da derinleştiğini ifade eden Ayhan, “İşsizlik yoğunlaşmakta, seçim nedeniyle başıboş bırakılan bütçe disiplini ise allak bullak olarak enflasyonist eğilimlere davetiye çıkarmaktadır. Bundan dolayı, dağınık ve savruk yöntemlerle, krize karşı organize bir tavır koymayan AKP hükümetinin, fertten başlayarak yeni ve kapsamlı bir ekonomik zihniyet dönüşümünü sağlayabilmesi imkân dâhilinde görülmemektedir. AKP hükümetinin yaklaşık 6,5 yıllık döneminde, üreten sektörlerden daha çok mali piyasalardaki makro dengeleri koruyarak başarılı olmaya çalışması, bunda da ısrar etmesi, sağlıklı sonuçlar vermemiş, piyasalardaki en ufak bir sallantı gelişme olarak sunulan her şeyin tarumar olmasına neden olmuştur. Ekonominin genel durumunun IMF anlaşmasına kilitlenmesi ve beklentilerin bu yönde yoğunlaşması, hükümetin ekonomideki kontrolü kaybettiğinin bir göstergesi olarak görülmelidir. Bu neticenin işsizlik faciasının kapsamını daha da genişleteceği açıktır” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı