REKLAMI GEÇ

‘TÜİK’in boşanma rakamları gerçekçi değil’

‘TÜİK’in boşanma rakamları gerçekçi değil’

Milliyetçi Hareket Partisi Denizli Merkez İlçe Sekreteri Av. Yusuf Garip, Türkiye İstatistik Kurumu’nun açıkladığı (TÜİK) Denizli’de birinci dönem boşanma rakamlarının gerçeği yansıtmadığını söyledi.

/ DENİZLİHABER / 7 Ağustos 2012 Salı, 10:00

MHP’li Garip, Denizli’de Aile Mahkemesi sayısının 3’ten 4’e çıkarıldığını belirterek, “Şu an itibariye aile mahkemelerinde görülen dosya sayısı bin 800. Bu rakamın bin 500’ü boşanma davası, diğerleri nafaka ve velayetle ilgili. Boşanma davaları o kadar yoğun ki, bu nedenle Aile Mahkemesi sayısı 3’ten 4’e çıktı. Çünkü üç mahkeme bu yoğunluğu kaldıramadı. TÜİK ise sonuçlanmış davaları baz alıyor. TÜİK’in açıkladığı 642 rakamı sonuçlanan davalarla ilgili. Bugün itibariyle Aile Mahkemelerinde boşanmayla ilgili bin 500 dosya bulunuyor” dedi. Denizli’de boşanma sebepleri arasında sosyal paylaşım sitelerinin de payının bulunduğunu kaydeden Garip, “Eşlerin evlilik öncesi birbirlerini tam olarak tanımadan evlenmelerine bağlı olarak, farklı dünya görüşüne sahip olmaları, bunun sonucu olarak eşlerin birbirlerine karşı ilgisiz kalmaya başlamaları, buna bağlı olarak eşlerin mutluluğu aile ortamında dışında aramaları, gelişen teknolojiye bağlı olarak, internet facebook ortamında eşlerin farklı mutluluk arayışları, sonucu ortaya çıkan eşlerin sadakatsiz davranışları sonucu eşler boşanma aşamasına gelmekteler” diye konuştu.

İşsizlik ve geçim sıkıntısının da boşanmayı tetiklediğini dile getiren Garip “İlimizdeki boşanmaların en temel nedeni, artan işsizlik oranına bağlı olarak işsizliğin getirdiği geçim sıkıntısı sonucu aile içi huzursuzluğu tetiklemektedir.Boşanmayı beraberinde getirmektedir. Çalışan ailelerde ise, ailelerin gelirlerinden daha fazla borçlanması, artan tüketim ihtiyaçlarını kişilerin gelirleri oranında yapmayıp, gelirlerinin üstünde ve kredi kartından harcama yapması ve kredi kartı borcunun ödenmemesi sonucu icra takibine, uğrayan eşler arasında aile içi şiddet ve huzursuzluk baş göstermekte eşler boşanma yolunu tercih etmektedir. Boşanmaların büyük çoğunluğu evliliğin ilk beş yılında gerçekleşmekte, bununda asıl nedeni bir sabır müessessi olan evlilik kurumunda eşlerin birbirlerine karşı tahammülsüzlüğü sonucu karşılıklı saygı ve hoşgörünün yitirilmesine bağlı olarak aile içi şiddet meydana gelmekte ve eşler boşanma yolunu tercih etmektedirler” dedi.

Yorumlar

Ayhan   -  Bağlantı 8 Ağustos 2012, 20:17

Türkiyede siddet artti, aile dramlari korkunc boyutlara ulasti, bosanan bosanana cig gibi büyümekte, aileler borc bataginda cirpiniyorlar, borcu borcla kapatiyorlar, herkese gelecek korkusu bürümüs, aileler paramparca parcalanmakta, daha halen AKP Hükümeti kalkmis bu ülkede herseyin güllük gülüstanlik oldugundan herseyin iyiye gittiginden bahsediyor, hayir hic bir sey iyiye gitmiyor, bu yalanci sözlerden yalan mutluluk veren bu dünyadan vazgecin herseyi dogru söylemekten korkan ürken bu siyasi partide Allah korkusu yoktur, insanlara bile bile bu milletin yüzlerini baka baka nasil kandiriyorsunuz aldatiyorsunuz yaziklar olsun, sizlerden korkanlar sizler gibi olsun, Allahtan korkun be, zaten Allahtan korkmayan sizlere benzer, hepiniz Mahserde hesaba cekileceksiniz, boynuzsuz koyun boynuzlu koyundan hakkini alacak, sanmayinki yaptiklariniz yaninizda kar kalacak.
Ha haksizlik yapmayalim MHP artik bundan böyle AKP nin vagonu oldu AKP nin pesinden tüüüüüüüüüt diyerek kosa kosa gidiyorlar, artik bundan böylede MHP de büyük bir degisim sart kacinilmaz oldu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı