REKLAMI GEÇ

Ülkü ocakları Hüseyin Nihal Atsız’ı andı

Ülkü ocakları Hüseyin Nihal Atsız’ı andı

Denizli Ülkü Ocakları düzenlenen bir etkinlikle Çatalçeşme Oda Tiyatrosu’nda Türkçü-Turancı dünya görüşü ile Türklerin tarihini konu edildiği sayısız eserle Türk edebiyatına büyük katkı sağlayan edebiyatçı yazar, şair, düşünür ve öğretmen Hüseyin Nihal Atsız’ı andı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 14 Ocak 2020 Salı, 11:43

Yazar, şair, düşünür ve öğretmen Hüseyin Nihal Atsız, Çatalçeşme Oda Tiyatrosu’nda Denizli Ülkü Ocakları tarafından düzenlenen bir etkinlikle anıldı. Düzenlenen programa Denizli Ülkü Ocakları Başkanı Murat Aydınlı, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İl ve İlçe yöneticileri, Türkiye Kamu Sen’e bağlı sendikaların başkan ve yöneticileri ile çok sayıda Ülkücü katıldı.

Denizli Ülkü Ocakları Başkanı Murat Aydınlı, etkinliğin gerçekleşmesinde emeği geçenlere teşekkür ederek başladığı açılış konuşmasında konuşmasında, salonda bulunan Orta öğretim Ülkücülerine seslendi. Aydınlı, “Orta Öğretim Teşkilatımız Ülkü Ocaklarımızın temel taşıdır. Orta Öğretim Teşkilatımızın güçlü olması demek,  Ülkü Ocaklarımızın güçlü olması demektir. Bunun için de hepimize önemli görevler düşmektedir” dedi.

Diğer taraftan konuşmaların ardından TÜRKAV Denizli Şube Başkanı, Eğitimci  Ahmet  Aykol, Hüseyin Nihal  Atsız’ın hayatı ve eserleri hakkında  katılımcılara bilgi aktardı. Aykol, “Hüseyin Nihal Atsız, Türk yazar, şair, düşünür ve öğretmen olarak biliniyor. Benimsediği Türkçü-Turancı dünya görüşü ile Türklerin tarihini konu edindiği sayısız eserle Türk edebiyatına büyük katkı sağlayan edebiyatçı eserleriyle büyük bir kitleyi etkilemeyi başarmıştır. Kaleme aldığı eserlerinde ağırlıklı olarak Türk mitolojisinden unsurlara yer veren Atsız, düz yazılarının yanı sıra şiirleriyle de edebiyat dünyasına adını altın harflerle yazdırmayı başarmıştır” dedi.

Anma programında, Ülkücü gençler  Hüseyin Nihal Atsız’ın  Geri Gelen Mektup, Kahramanlık, Mutlak Seveceksin, Yolların Sonu, Davetiye, Kürşat’ın Sofrası isimli şiirlerini seslendirdi. Program Kürşat Sözmez’in sunduğu mini konserle sona erdi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı