REKLAMI GEÇ

Ülkü Ocakları uyuşturucuya savaş açtı

Ülkü Ocakları uyuşturucuya savaş açtı

Denizli Ülkü Ocakları, Türk Gençliğini madde bağımlılığında uzak tutmak amacıyla “Uyuşturucu Kullanma Kafanı Kullan, Madde Bağımlılığına Hayır!” projesi başlattı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 10 Şubat 2020 Pazartesi, 09:44

Ülkü Ocakları Başkanı Murat Aydınlı, madde bağımlılığıyla mücadele projesi kapsamında başta Valilik, Emniyet Müdürlüğü ve toplumun tüm kesimlerinden destek beklediklerini söyledi.  Başkan Aydınlı, “Türk gençliğinin asil kanına bu illeti bulaştıranlar Ülkü Ocakları’nın düşmanıdır” dedi.

“ÇOK KAPSAMLI BİR PROJE”

Madde bağımlılığı kullanma yaşının her geçen gün düştüğünü belirten Aydınlı, “Ülkü Ocakları Genel Başkanımız Sinan Ateş beyin talimatıyla Ülkü Ocakları’nın olduğu ülkemizin bütün illerinde madde bağımlılığına karşı projeler yürütüldü. Denizli’de göreve geldikten sonra madde bağımlılığıyla ilgili arkadaşlarımızla bir araştırma yaptık. Madde bağımlılığı yaşının çok düştüğünü gördük. Emniyet Müdürlüğümüzün özellikle okul önlerinde çocuklarımızı zehirlemek isteyenlerle inanılmaz bir mücadele verdiklerine tanıklık ettik. Bu vesileyle tüm Emniyet Müdürlüğü mensuplarına huzurunuzda teşekkür ediyorum. Ancak madde bağımlılığı konusunda Ülkü Ocakları olarak biz ne yapabiliriz, bunu düşündük. Madde bağımlılığıyla mücadele konusunda projeler ortaya koyduk. “Uyuşturucu kullanma, kafanı kullan, madde bağımlılığına hayır!”  sloganıyla bugünden itibaren bir proje başlatıyoruz.  Bu proje çok ayaklı bir yapı. İçerisinde Emniyet, Valilik hepsinden destek isteyeceğimiz bir proje” dedi.

“UYUŞTURUCU İLLETİNİ BU ŞEHİRDE İSTEMİYORUZ”

Madde bağımlılığıyla mücadelede toplumun tüm kesimlerinden destek beklediklerini ifade eden Başkan Aydınlı, “Denizli arınıyor isimli bir internet sitesi kurduruyoruz, bu internet sitesinde aynı kadına şiddette olan o buton benzeri bir buton. Konuyla ilgili Emniyet Müdürlüğümüzle görüştük. Her mahallemizde bizim mahalle temsilcilerimiz var. Onları da bu işin içine katarak Denizli insanı gençliğini bu illetten kurtarmak zorunda. Biz de Ülkü Ocakları olarak diyoruz ki; bu uyuşturucu illetine, satana, sattırana herkese karşı biz tavrımızı net bir şekilde ortaya koyuyoruz. Denizli bizim şehrimizse biz de, bu uyuşturucu illetini bu şehirde istemiyoruz. Ama bu sadece Ülkü Ocakları’yla, emniyetle, valilikle olacak iş değil. Tüm Denizli halkının bu işin içine girmesi lazım. Ülkücüler bu işte var, biz yokuz dememeli insanlar, kesinlikle bir dayanışma olması lazım. AMATEM’in kapasitesinin arttırılması lazım, sosyal farkındalık çalışmaları yapılması lazım. Konferanslar düzenlenmesi lazım. Ülkü ocakları olarak küçük stickerler hazırladık liselerde üniversite önlerinde dağıtacağız. Madde bağımlılığı ile ilgili hazırladığımız afişleri gerekli izinleri alarak şehrin tüm cadde mahalle ve sokaklarına vatandaşın kullanım alanlarına zarar vermeden asacağız. Bunun dışında bir doğa yürüyüşü düzenlemek istiyoruz. Ama herkesin beyaz giymesini istiyorum. Arınmayı temsil eden beyaz kıyafetlerle Denizli arınıyor temasıyla biz yürüyüş. Bu konuda yazılı görsel tüm basın organlarımız, Valilikten destek verebilir. Tüm Denizli halkının beyaz kıyafetlerle sokağa çıktığını düşünün, müthiş bir olay olur. Ülkü Ocakları olarak bugüne kadar madde bağımlılığıyla mücadele konusunda elimizden geleni yaptık, bundan sonra daha sistematik bir şekilde yapmaya devam edeceğiz. Türk gençliğinin asil kanına bu illeti bulaştıran herkes Ülkü Ocakları’nın düşmanıdır. Bunu açıklıkla ifade ediyorum, kararlıyız. Herkesten de bu konuda destek istiyoruz” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı