REKLAMI GEÇ

ABD’Lİ DİPLOMATLARIN SEÇİM MARKAJI

ABD’Lİ DİPLOMATLARIN SEÇİM MARKAJI

ABD Ankara Büyükelçiği siyasi diplomatlar, Anadolu turunda. Diplomatların hedefinde üç siyasi parti var; AKP, CHP ve MHP. Bu kapsamda İç Ege turuna çıkan Ashwin Bijanhi, Afyon, Uşak ve Kütahya’nın ardından Denizli’de temaslarını sürdürüyor.

/ DENİZLİHABER / 7 Nisan 2011 Perşembe, 12:26

Ergenekon konusundaki açıklamaları nedeniyle Hükümet’in tepkisini çeken ABD Büyükelçisi Francis J. Ricciardone’nun siyasi büro diplomatları, iktidardaki AK Parti’nin yanı ana muhalefet partisi CHP ve MHP’nin taşra teşkilatlarıyla bire bir görüşmeler yapıyor. ABD Ankara Büyükelçiliği Siyasi Büro diplomatları, Pazartesi’den itibaren başlattıkları taşra görüşmelerinde bu üç siyasi partinin il başkanlarıyla bir araya geliyor. Kent ziyaretlerinde Vali ve Belediye Başkanlarını da makamlarında ziyaret eden diplomatların gündeminde 12 Haziran Genel Seçimleri var.

Bu kapsamda Afyon, Uşak ve Kütahya’dan sonra Denizli’ye gelen Ashwin Bijanhi, önce Denizli Valisi Yavuz Erkmen, ardından Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan’la bir araya geldi. Bijanhi’nin bir sonraki durağı ise AK Parti İl Binası’ydı. Parti binasına 11.30’da gelen ABD’li diplomata gezisinde büyükelçilikte siyasi uzman sıfatıyla görev yapan Süheyla Taylabir de refakat ediyor. AKP İl Başkanı Avni Örki ile yarım saat boyunca özel bir görüşme yapan Bijanhi, ziyaretin ardından Denizlihaber’in sorularını yanıtladı. Bijanhi, ziyaretin içeriği konusunda, “Zaman zaman Ankara’dan dışarı çıkarız. Ülke çapında yerel düzeyiyle siyaset nasıl uygulanıyor onu gözlemleriz. Denizli’ye geldik. Vali, Belediye Başkanı ve siyasi partilerle görüşme yapıyoruz. Seçimler öncesinde buradaki canlı hayattan çok etkilendik. Bunlar bizim için büyük bir imkan ve fırsat” açıklamasında bulundu.

Bijanhi’nin bir sonraki durağı CHP İl Binası oldu. Saat 14.00’te parti binasına gelen Bijanhi, burada İl Başkanı Himmet Yavaş ile görüştü. Toplantı, tam bir saat sürdü. ABD’li Diplomat, şu sıralarda MHP İl Başkanı Zafer Kaplan’la bir araya görüşüyor. ABD’li uzmanın bir sonraki durağı ise Isparta.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı