REKLAMI GEÇ

Ak Parti Merkezefendi İlçe Başkanı Durmaz’dan “borçlanma yetkisi” açıklaması

Ak Parti Merkezefendi İlçe Başkanı Durmaz’dan “borçlanma yetkisi” açıklaması

Merkezefendi Belediye Meclisinin Mart oturumunda belediyenin 40 milyon lira borçlanması gündeme geldi. Gündemde “Çeşitli işler için” denilmesine rağmen, toplantı sonrası “deprem borçlanması” olarak lanse edilen görüşme ile ilgili Ak Parti Merkezefendi İlçe Başkanı Fatih Durmaz açıklama yaptı. Durmaz, gündemin çarpıtıldığını söyledi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 9 Mart 2023 Perşembe, 09:25

Durmaz, yazılı açıklama yaparak olayla ilgili görüşlerini aktardı. Durmaz, “Bazı ulusal ve yerel basın organlarında Merkezefendi Belediyesinin belediye meclis toplantısında depremzedeler için konteyner kent kurması ve deprem yardımlarına yönelik borçlanma maddesine Cumhur ittifakı üyelerinin karşı çıktığına yönelik haberler ve bir kısım açıklamalar yapılmıştır. Öncelikle şunu belirtmek isteriz ki; Türkiye Cumhuriyeti Devleti olarak daha önce tarihte emsali görülmemiş bir felaket yaşadık. Yaşanan bu felakette hayatını kaybeden tüm vatandaşlarımıza Cenab-ı Allah’tan rahmet, sağ kalan yaralı ve tüm depremzede vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi sunuyoruz. Deprem anından itibaren tüm ülke olarak tek yürek halinde deprem bölgesine yardım yapabilmek için canla başla mücadele verdik. Başta Afad olmak üzere hükümetimizin tüm kurum ve kuruluşları deprem bölgesinde fedakarca hizmet ettiler ve etmeye devam ediyorlar” dedi.
Depremden sonra Denizli’nin tüm imkanlarıyla bölgeye gittiğini belirten Durmaz, teşekkür etti: “Yaşanan felaket karşısında tüm siyasi çekişmeler bir kenara bırakılarak herkes tüm imkanları ile depremzedelere yardımcı olmaya çalıştı. Denizli’den de başta Büyükşehir ve Pamukkale Belediyemiz olmak üzere tüm belediyelerimiz adeta seferberlik yarışına girdi. Bu süreçte Merkezefendi Belediyesi de dahil olmak üzere partisine bakılmaksızın ülkemizin tüm belediyelerinden; meslek odalarından ve sivil toplum örgütlerinden deprem bölgesine yardım yapıldı ve hepsine çok teşekkür ediyoruz.”

DENİZLİ’YE TEŞEKKÜR
Durmaz, toplantı ile ilgili detayları da şöyle aktardı:
“Son yapılan meclis toplantısına ise; bizzat Belediye Başkanı Şeniz Doğan tarafından hazırlanan meclis gündeminde yazılı olan borçlanmaya yönelik maddesinde deprem yardımı, konteyner kent kurulumu ve benzeri bir ifade geçmemektedir. Kullanılan ifade aynen “Belediyemizin cari ve yatırım harcamalarında kullanılmak üzere 40 milyon TL lik borçlanma yetkisi verilmesi” dir. Bu ve gündemin diğer hiçbir maddesinde de deprem veya depremzede ibaresi geçmemektedir. Böyle önemli bir mesele ile ilgili yazılı bir gündem yapılmaması da ayrı bir basiretsizliktir.

NEDEN RET OYU KULLANILDI?
Cumhur ittifakı olarak meclis grubunda borçlanma maddesinin bu şekilde genel geçer ifadeler taşımaması gerektiği, eğer yatırım harcaması yapılacak ise yatırımların tek tek sayılması, cari giderler ifadesinin soyut bir ibare olduğu ve borçlanılacak tutarın hangi amaç ile kullanılacaksa kararın o yönde net ibareler ile alınması gerektiği, belirtilmiş ve bu talep kabul edilmeyince de red oyu kullanılmıştır.

“EN HAFİF TABİRİYLE AYIPTIR”
Olayın iç yüzü bu olmasına rağmen sanki depremzedelere yapılacak yardımlar cumhur ittifakı oyları ile engellenmeye çalışıldı şeklinde ifade kullanmak en hafif tabiri ile ayıptır. Depremzedeler üzerinden siyaset yapmak ise çok büyük bir siyasi ahlaksızlıktır. Yaşanan büyük felaketten sonra maalesef ki yalan haber, çarpıtma ve manipülasyon ile de mücadele etmek zoruna kaldık. Görülüyor ki yalan haber ve çarpıtma bazılarının tek bildiği siyaset yolu olmuş. Bu kişilere de gerekli cevabı milletimiz 14 Mayıs günü sandıkta verecektir.

“YOLUMUZA DEVAM EDECEĞİZ”
Bizler Ak parti ve Cumhur ittifakı olarak depremzedelere yardım için alınacak her kararın muhakkak destekçisi olduk ve olacağız. Deprem Bölgesinin yaralarının sarılması için Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde yolumuza aynı azim ve kararlılıkla devam edeceğiz.”

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı