REKLAMI GEÇ

Atatürk’e hakaret edip, milletvekiline saldıran müdür Meclis’e neden gitti?

Atatürk’e hakaret edip, milletvekiline saldıran müdür Meclis’e neden gitti?

Atatürk’e hakaret ettiği için soruşturma geçirip, mecliste milletvekiline saldıran Ankara Orman Bölge Müdürlüğü’nde şube müdürü olarak çalışan Said Dağdaş’ın saldırıya uzanan öyküsünün perde arkasını araştırdık…

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 3 Mart 2020 Salı, 17:22

İki yıl önce 10 Kasım 2018’de kendi sosyal medya hesabından Cumhuriyet’in kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’e hakaretler ettiği için meclis kürsüsünden İyi Parti Milletvekili Yasin Öztürk tarafından eleştirilen Ankara Orman Bölge Müdürlüğü Şube müdürlerinden Said Dağdaş, İyi Partili vekile saldırı ile yeniden gündeme geldi.

HAKKINDA SUÇ DUYURUSU VAR
Atatürk’e hakaretler içeren paylaşımının ardından hakkında idari soruşturma açılan, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca’nın ‘Atatürk’ün manevi hatırasına hakaret’ suçlamasıyla Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulunmuştu.

PAYLAŞIMDAN SONRA YERİ DEĞİŞTİRİLDİ
Denizli Haber’in ulaştığı bilgilere göre; hakkındaki soruşturma tamamlanan ve yerinin değiştirmesine karar verilen Dağdaş, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde milletvekilleriyle görüşerek kendini anlatmak istedi.

RANDEVU ALIP MECLİSE GELDİ
Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne girebilmek için randevu alması gereken Dağdaş, Ak Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin’den randevu aldı. Meclis’e geldikten sonra, edinilen bilgilere göre önce Ak Parti Milletvekili Ahmet Yıldız’ın yanına gitti. Ardından da Şahin Tin’in yanına gitti ancak Tin o sırada mecliste olmadığından görüşemeyerek not bıraktı.

ÖZTÜRK’ÜN ODASINA GİTTİ
TBMM’de bir milletvekilinden randevu aldıktan sonra, başka milletvekilleri ile de görüşmenin önünde bir engel bulunmuyor. Müdür, kendisi hakkında meclis kürsüsünden konuşan Yasin Öztürk’ün de yanına gitti ve arbede burada yaşandı.

KENDİNİ İFADE ETMEK İÇİN GİTMİŞ
Ardından meclis polisi tarafından gözaltına alınan Dağdaş, tepki çeken Atatürk paylaşımlarının yanlış anlaşıldığını, milletvekilleriyle görüşerek kendini daha iyi ifade etmek istediği yönünde ifade verdi. Dağdaş hakkında adli soruşturma da başlatıldı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı