REKLAMI GEÇ

Aygören, DP GİK’teki yerini korudu

Denizli Belediye eski Başkanı Ali Aygören, Demokrat Parti Genel İdare Kurulu’ndaki görevine yeniden seçildi.

/ DENİZLİHABER / 18 Kasım 2008 Salı, 01:00

Demokrat Parti 9. Olağan kongresinden zaferle çıkan Genel Başkan Süleyman Soylu, vitrinini yeniledi. Denizli Belediye eski Başkanı Ali Aygören, DP Genel İdare Kurulu’ndaki yerini koruyarak 50 kişilik GİK’e 7. sıradan girmeyi başardı.Aygören 8. Olağan kongrede de Soylu’nun listesinden GiK’e girmişti.

Kongrede ayrıca, tüzük değişikliği de kabul edildi. Buna göre, kadın kotası yüzde 20’ye çıktı. Genç kotası da yüzde 10’dan aşağı olmayacak. Milletvekili aday tespitinin yüzde 95’i üye, delege ve kurullar marifeti ile olacak. Merkez adaylarının oranı yüzde 5 olup, bu adaylarda ağırlıklı olarak gençler ve kadınlardan oluşacak. Seçim bölgelerinin yüzde 90’nında yargı denetiminde aday yoklaması ve ön seçim usulü getirildi. Teşkilatların işten el çektirilmesi zorlaştırılıyor. 50 kişilik Genel İdare Kurulu’nun 30 üyesi çarşaf listeden seçilecek.

50 büyük kongre delegesinin imzası ile genel başkanlık için aday olunabilecek. Düzenleme ile milletvekili aday adaylarından alınan aidatların yüzde 50’si, hazine yardımının yüzde 20’sinin parti teşkilatına aktarılacak. Parti hesapları internet üzerinden ilan edilecek.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı