REKLAMI GEÇ

Bakan Dinçer, Tekel işçilerine Denizli’den seslendi

Bakan Dinçer, Tekel işçilerine Denizli’den seslendi

Denizli’ye gelen, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer, Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf ile birlikte incelemelerde bulundu. Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Bakan Dinçer, Tekel işçilerine Denizli’den seslendi.

/ DENİZLİHABER / 12 Şubat 2010 Cuma, 19:39

Cumartesi günü yapılacak olan Ekonomi Koordinasyon Kurulu toplantısına katılmak üzere ilimize gelen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer, Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf ile birlikte incelemelerde bulundu. Çardak Havaalanı’nda karşılanan bakanlar ilk olarak Çivril’de yapılan Sosyal Güvenlik Kurumu Merkezi’nin açılışına katıldı. Burada basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Bakan Dinçer, Tekel işçilerinin hepsinin ay sonuna kadar 4/C statüsüne geçmek için müracaat edeceğini düşündüğünü belirterek, ”Açlık grevini bitiren arkadaşlara teşekkür ediyorum” dedi.

“15 Şubat’tan önce müracaat etsinler”
Dinçer, “Her şeyden önce ay sonuna kadar benim beklentim, işçilerimizin hepsinin 4/C için müracaat edeceği şeklinde. Tüm kamuoyuna şunu tüm gönül rahatlığıyla söylemek istiyorum: Hiçbir tatsızlık olmayacak. İşçilerimiz 4/C’ye müracaat edecekler ve biz de gönül rahatlığıyla işçilerimizi, öncelikle mümkünse kendi illerinde, değilse en yakın illerde görevlendireceğiz. O bakımdan her şeyin normal seyrinde gittiğini söylememiz mümkün. Eylemi yapan arkadaşlara da benim tavsiyem, eylemlerini bıraksınlar ve gelip müracaatlarını yapsınlar. Müracaat süresi hukuki olarak düzenlenmiştir. Vaktinde müracaat etmezlerse bu fırsatı kullanma şansımız kalmayacaktır. Şayet 15 Şubat’tan önce müracaat edebilirlerse biz mümkün olduğu kadar onları işlerine yerleştireceğiz. 15 Şubat’ta ilk maaşlarını alacaklar. Zaman kaybı olmayacak. Açlık grevini bitiren arkadaşlara da teşekkür ediyorum” dedi.

“Muhalefet, işçileri kullanıyor”
Dinçer, işçilerin, başlangıçta haklarını almak için yola çıktıklarını ancak bu eylemin daha sonra muhalefet tarafından kullanıldığını ifade ederek, ”Çok açıkça ifade etmek isterim ki önce Tekel işçilerimiz kendi haklarını almak için yola çıktılar ama daha sonra bu eylem, muhalefetin malzeme olarak kullandığı bir şekle dönüştü. Bugünlerde bu eylem sadece muhalefetin kullandığı araç değil, aynı zamanda sosyal istikrarı bozma çabasının bir malzemesi haline dönüştü. Bu nedenle tatsız bir durum olduğu söylenebilir” diye konuştu. Bakan Dinçer, 4/C statüsüne geçen işçilerin sayısının her geçen gün arttığını kaydederek, 11 Şubat akşamı itibariyle, 150 işçinin daha 4/C için müracaat ettiğini dile getirdi.

“Sosyal Güvenlik Merkezlerinin sayısını artıracağız”
Çivril’deki açılış törenin ardından, kent merkezine gelen Bakan Dinçer ve Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf, Denizli Valiliği, Denizli Belediyesi ve SGK İl Müdürü’nü ziyaret etti. Denizli’de sosyal güvenlik kurumu merkezlerinin sayılarını arttıracaklarını belirten Dinçer, “Şu anda Çivril’de bir tanesini hizmete açtık. Yakın zamanda Denizli’deki bir çok ilçemizde de bu merkezlerden açmayı planlıyoruz.Denizli ekonomi ve çalışanları yönünden önemli bir kent, kurum olarak bizler de bu kentin yanındayız” dedi

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı