REKLAMI GEÇ

Bakan: Sosyal Güvenlik reformu yakında!

Başbakan Yardımcısı Nazım Ekren, hükümetin 22. dönemden kalan en önemli reformu olan Sosyal Güvenlik Reformu’nun arkasında olduklarını belirterek, “Bütçenin komisyonlarda görüşülmesi sırasında ya da bütçe meclisten geçtikten sonra reform tekrar gündeme gelecek” dedi.

/ DENİZLİHABER / 6 Ekim 2007 Cumartesi, 00:00

Denizli, 60. hükümetin bir bakanını ilk kez ağırlıyor. Bu ziyaret, Denizli’yi ziyaret eden bakanın, Ekonomik Koordinasyondan Sorumlu Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Nazım Ekren olması nedeniyle ayrı bir önem taşıyor. Sabah saatlerinde, Ankara’dan yola çıkan ve karayolu ile Denizli’ye gelen Başbakan Yardımcısı Ekren, Denizli’de ilk olarak AKP İl Danışma Kurulu’na katıldı. Yenişehir Pekdemir Düğün Salonu’nda gerçekleştirilen ve divan başkanlığını AKP Denizli Milletvekili Mehmet Salih Erdoğan’ın yaptığı toplantının çok küçük bir kısmı basına açık olarak gerçekleştirildi. AKP İl Başkanı Bilal Uçar, toplantının açılışında yaptığı konuşmada, AKP’nin bundan sonraki hedefinin her üç kişiden ikisinin oyunu almak olduğunu söyledi. Teşkilat üyelerinin yanı sıra AKP Denizli Milletvekilleri Mithat Ekici ve Selma Aliye Kavaf’ın da katıldığı toplantının tek gündem maddesi ise 21 Ekim’de yapılacak olan referandum.

Başbakan Yardımcısı ve Devlet Bakanı Nazım Ekren, parti toplantısının ardından Vali Hasan Canpolat’ı makamında ziyaret etti. Vali Canpolat, Bakan Ekren’e, Denizli’nin çözümlenmesi gereken acil sorunlarının bulunduğu dosyayı sundu, organize sanayi bölgeleri ve jeotermal enerjinin kullanımı için destek istedi. Çevre Yolu’nun yapım işinin yavaş ilerlediğini belirten Vali Canpolat, ayrıca  bu yol ve yüzde 53’ü tamamlanan Tavas-Yenidere Barajı için ek ödenek istedi.< ?XML:NAMESPACE PREFIX = O />

Bakan Ekren, seçim sonrası AK Parti MKYK üyelerinin tüm illeri ziyaret ettiğini kendisinin de bu çerçevede Denizli’ye geldiğini söyledi. Parti toplantısında, önümüzdeki günlerde gerçekleşecek muhtemel siyasi gelişmelerle ilgili görüş alışverişinde bulunduklarını belirten Ekren, bakan olduktan sonra ilk resmi ziyaretini Denizli’ye yaptığını hatırlattı.

“Büyüme hedefi yorum aşamasında değil”
Gazetecilerin, 2008 yılı için büyüme hedefinin yukarı çekilmesi ve Sosyal Güvenlik Reformu ile ilgili sorularını da yanıtlayan Ekren, “DPT’nin üzerinde çalıştığı, büyüme, enflasyon, dış ticaret ve petrolle ilgili tahminler var. Bu verileri aldıktan sonra konuyla ilgili tüm kurumlar bir araya gelerek, global gelişmeler, Türkiye’nin büyümesi, faiz oranlarındaki büyüme gibi konuları değerlendireceğiz. Önümüzdeki hafta, 2008’de, temel parametrelerde Türkiye’nin geçmiş dönem performansını sürdürebilmesi için neler yapılabilirizi değerlendireceğiz. Onun için şimdiden 2008 büyüme hedefinin yukarı çekilmesi ile ilgili yorum yapmam doğru olmaz” dedi.

“Soyal Güvenlik Reformu hızla çıkarılacak”
Başbakan Yardımcısı Ekren, Sosyal Güvenlik Reformu’nu ise 22. dönem meclisinin en önemli reformu olduğunu belirterek, “Anayasa Mahkemesi’nin bu konuda verdiği kararla ilgili olarak reformun yeniden gündeme gelmesi söz konusu oldu. Bütçe, komisyonlarda görüşülürken ya da meclisten geçtikten sonra derhal reformu meclise getireceğiz. Daha önce verdiğimiz taahhüdün arkasındayız” dedi. Bakan Ekren, gazetecilerin iş dünyasının beklentileri ile ilgili soruları ise, “Akşam zaten bu konuyu masaya yatıracağız” diyerek yanıtsız bıraktı.

Bakan Ekren, Valilik ziyaretinin ardından Denizli Belediyesi’ne giderek yatırımlarla ilgili bilgi aldı. Başbakan Yardımcısı Ekren, bugün iftar yemeğinde de işadamları ile bir araya geldikten sonra, Pazar sabahı Denizli’den Isparta’ya hareket edecek.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı