REKLAMI GEÇ

Bakanlar cepte kaldı

Cumhurbaşkanı Sezer, Erdoğan´ın sunmak istediği Bakanlar Kurulu listesine bile bakmadan yeni Cumhurbaşkanı´na bırakınca, 60. hükümet ay sonuna kaldı. Cumhurbaşkanı’nın tavru kimine göre jest, kimine göre de veto olarak nitelendirildi. Yeni kabinede iki kadın bakanın olacağı öğrenilirken Denizli Milletvekili Selma Aliye Kavaf’ın bakanlığa getirilme olasılığı da arttı.

/ DENİZLİHABER / 16 Ağustos 2007 Perşembe, 00:00

Bakanlar Kurulu listesini Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer’in onayına sunmak üzere Köşk’e çıkan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Sezer’in sürpriziyle karşılaştı. Sezer’le yaklaşık 15 dakika görüşen Erdoğan görüşmenin ardından yaptığı açıklamada, Sezer’in, yeni kabineyi seçilecek yeni Cumhurbaşkanının onaylamasının daha doğru olacağını söylediğini belirtti. Erdoğan, Sezer’in, listeyi bile görmeden, “Listeyi çıkarmaya gerek yok, bunu yeni Cumhurbaşkanına sunmanız daha isabetli olacaktır” dediğini aktardı.

Erdoğan, Cumhurbaşkanı Sezer’in kararının kendisi için sürpriz olduğunu belirtirken, bu kararın seçilecek olan yeni Cumhurbaşkanı içinse bir jest olarak algılanabileceğini kaydetti.

Sezer’le görüşmelerinin son derece olumlu geçtiğini ifade eden Erdoğan, Sezer’in kararını, “Bana göre olumlu müspet bir yaklaşım” sözleriyle değerlendirdi.

Başbakan Erdoğan, gazetecilerin sorularını da yanıtladı. Toplam bakanlık sayısının Başbakanlıkla birlikte 24 olacağını ifade eden Erdoğan, birçok bakanlığın da dağıtılacağını belirtti. Erdoğan, amaçlarının istikrar sağlayacak bir kabine oluşturmak olduğunun altını çizdi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı